Tipos extraliga

3:4
(0:1, 1:3, 2:0)
12. kolo, Číslo zápasu 67 (Základná časť) ZŠ Spišská Nová Ves 1000 divákov

Keď majster vypol, nováčik zapol

Ani druhý pokus o vyrabovanie majstrovského trezoru Spišiakom nevyšiel. Zatiaľ čo v prvom vzájomnom súboji prehrali pod Pustým hradom hladko 2:5, teraz mali k bodovému zisku oveľa bližšie.

Sprvoti to vyzeralo na ďalšiu hladkú jazdu Rytierov. Tých poslal do vedenia v úvode šiestej minúty Karol Csányi a v 28. minúte zvyšoval Peter Krieger už na 4:0. Nádej do domácich žíl vlial Fín Otto Nieminen, ktorý skóroval hneď vo svojom prvom extraligovom zápase a okamžite po návrate zo šatní pridal druhý gól Branislav Rapáč. Rysy zavetrili šancu, pridali ešte viac a v priebehu desiatich minút si vynútili až štyri presilové hry. Využiť však nedokázali žiadnu a kontaktný gól Lukáša Hamráčka už prišiel neskoro.

„Prehra určite mrzí a hlavným dôvodom je asi nevyužívanie presilových hier. Pokiaľ nebudeme skórovať v početných výhodách, tak nás to bude stáť zápasy,“ ukázal prstom na hlavnú príčinu porážky Hamráček. Stíhacia jazda Spišiakom nevyšla, no sami dobre vedia, že otáčať z 0:4 je proti majstrovi extrémne ťažké. „Samozrejme, nemali sme sa vôbec dostať do takého manka. Urobili sme blbé chyby a oni nás trestali využitými presilovkami. Zrazu to bolo 0:4. Nakopol nás až ten prvý gól. Povedali sme si, že nemáme čo stratiť, musíme ich agresívnejšie napádať a niečo tam musí padnúť.“

Veľký obrať zverencom Miroslava Mosnára nevyšiel a prehrali tak už svoj štvrtý zápas v rade. V posledných dvoch kolách pritom nehrali vôbec zle a obom súperom od Hrona podľahli len o gól. „Na krásu sa nehrá. Musíme sa poučiť z prehier, dať hlavy hore a do Prešova pôjdeme po body. Nemôžeme sa spoliehať iba na domáce zápasy a potrebujeme víťaziť aj vonku,“ zdôraznil 25-ročný Spišiak.

Hostia zo Zvolena moli byť oveľa spokojnejší, no v priebehu siedmich dní dostali už druhé vážne varovanie. Štvorgólový náskok totiž takmer prehajdákali aj proti Trenčínu.

„Veru, bolo to to isté,“ krútil hlavou strelec dvoch gólov Karol Csányi. „Po štvrtom góle sme si už mysleli, že to pôjde samé. Prestali sme korčuľovať, odhadzovali sme puky a dostali sme sa pod tlak. Spišská vycítila šancu a začala sa dostávať do šancí a prečíslení. Tešíme sa, že máme body, ale strata náskoku bola varovným prstom.“

„Podcenili sme to a takéto mužstvo si to nemôže dovoliť,“ nadviazal útočník Radovan Puliš.  „Domáci mali ku koncu veľké šance a aspoň, že sme to zvládli. Mali veľa presiloviek a klobúk dolu pred tým, ako ich naši hráči v oslabeniach ubránili. Musíme sa však z toho poučiť. Podobne ako s Trenčínom, z jasného zápasu to bola opäť dráma až do konca.“

Po víťaznom zápase sa však pozerá hlavne na dobré veci a Zvolenčanov môže tešiť produktivita posíl. Peter Krieger má po troch zápasoch bilanciu 2+1, Kirill Diakov skóroval hneď vo svojom prvom zápase v drese HKM.

„Chalani hrali výborne a máme štyri vynikajúce útoky. Ešte si to samozrejme musí sadnúť, ale sila tu je a vieme, že môžeme vyhrať každý zápas. Musíme však robiť veci, ktoré nám diktujú tréneri,“ dodal Radovan Puliš.

Fotogaleria