Tipos extraliga

7:6 pp
(3:1, 1:2, 2:3, 1:0)
8. kolo, Číslo zápasu 45 (Základná časť) ZŠ Zvolen 825 divákov
SPORT TV

Čiliak: Ako pozbieranci na rybníku

ZVOLEN (SZĽH) – Potešenie pre fanúšikov, nočná mora trénerov. Trinásť gólov, mnoho vylúčení, zaujímavé obraty, rozhodnutie v predĺžení. Prvá repríza posledného finále divákov zrejme bavila, lodivodom oboch tímov však spôsobila nejednu vrásku na čele. Zvolen aj Poprad sa v piatok presvedčili, že hra v obrane zatiaľ ani jednému z tímov nevonia.

Poďme pekne po poriadku. Domáci „rytieri“ viedli v zápase 1:0, 3:1, 4:2, i 5:3, aspoň bod však ratovali  jedenásť sekúnd pred koncom v hre bez brankára. Ten druhý im po skvelej zadovke kapitána Puliša vystrelil prvým gólom v sezóne obranca Kotvan. „Samozrejme, že to poteší. Dal som gól po dlhšej dobe, hoci som sa snažil. Nie je jednoduché viesť celý zápas, na konci prehrávať a ešte to otočiť. Ukázali sme fantastickú morálnu silu,“ tešil sa vysoký bek. „Trénerom aj hráčom však padali vlasy. Toto sa nemôže stávať, ešte k tomu na domácom ľade. Dostať šesť gólov je neodpustiteľné,“ myslí si Kotvan.

Poltucet inkasovaných gólov, strata dvojgólového vedenia v tretej tretine, ale aj veľká tímová morálka. Hráči a realizačný tím úradujúceho majstra si môžu zobrať z duelu nejedno ponaučenie. „Zápas mal všetko, čo mal mať, ale aj to, čo nemal mať. Dostať doma šesť gólov je príliš veľa. Dva body sú fajn, ale bolo tam veľa vecí, ktoré sa nesmú stávať,“ priznal asistent trénera Andrej Kmeč, ktorý okrem kritiky vyzdvihol charakter mužstva. „Chalani to nezabalili, otočili duel, no individuálnych chýb tam bolo veľmi veľa.“

Oveľa pochmúrnejšia nálada panovala v tábore „kamzíkov“. „Ťažko sa nám hľadajú slová. Celý zápas doťahujeme súperov náskok, pred koncom sa nám to podarí otočiť, opäť infarktový záver, no tentoraz sme to nezvládli,“ zhodnotil Ján Šimko.

Gólman Marek Čiliak inkasoval sedem gólov. A kritikou do vlastných radov rozhodne nešetril. Návrat pod Pustý hrad, kde hokejovo vyrástol, si určite predstavoval celkom inak. „Vyzeralo to, ako keby sme sa pozbierali na rybníku a išli hrať. Síce sme dali veľa gólov, ale to, čo sme predviedli v obrane,“ neveriacky krútil hlavou účastník dvoch svetových šampionátov. „My si povieme, že nechávajú hráča pred bránkou a aj tak dostávame z toho góly. Ja neviem, či niekto nerozumie. Asi si budeme musieť sadnúť a povedať si to ešte raz. Buď sa to bude plniť, alebo neviem...“

Hoci vo Zvolene padlo trinásť gólov, veľká väčšina z nich nebola po vypracovaných akciách, skôr po náhodných odrazoch a nahodeniach. „Prvé dva boli tečované, puk zmenil smer. Chceli sme blokovať strely, súperovi sa to darilo, od nás sa to odrážalo pred nich. Musíme si pred bránkou urobiť oveľa väčší poriadok. Nemôžeme dostávať takéto góly,“ dodal na záver Marek Čiliak.

Fotogaleria