Tipos extraliga

4:3 pp
(1:0, 1:0, 1:3, 1:0)
7. kolo, Číslo zápasu 41 (Základná časť) ZŠ Poprad 1484 divákov
SPORT TV

Vidinu veľkého košického obratu zamietol bleskový Skokan

Keď už sa zdalo, že si popradská loď dopláva s motorom zapnutým na pol plynu za hladkým víťazstvom, zafúkal vo východniarskom derby silný južný vietor a Košičania pripravili divákom poriadnu drámu.

Ešte v úvode tretej tretiny veru nič nenasvedčovalo bodovej deľbe. Podtatranci využili košickú „záľubu“ v zbieraní trestných minút a keď pridal ku dvom gólom Adama Drgoňa v 23. sekunde tretej tretiny ďalší gól Dávid Skokan, vyzeralo byť vymaľované. Oceliari však zápas nezabalili a to sa im vyplatilo. Dvomi gólmi Pavla Klhůfka a jedným Juraja Milého poslali duel do predĺženia, ktoré však ukončil už v 37. sekunde svojim druhým presným zásahom Skokan.

„Každý týždeň trénujeme hru troch proti trom a s Paťom Svitanom o sebe vieme. Bola to vynikajúca spolupráca, potom vystrelil Dalhuisen a Paťo mi to už dával do prázdnej bránky. Pekná akcia,“ okomentoval rozhodujúci moment zápasu jeho autor. Stratu trojgólového náskoku prijal ako fakt. „V tom je šport krásny. Nikdy sa netreba vzdávať. Košice bojovali do konca a oplatilo sa im to. Majú bod. Celkovo to vak bol obojstranne dobrý zápas. Do stavu 3:0 sme hrali výborne a ani potom sme nehrali zle. Urobili sme tam len nejaké chybičky, ktoré potrestali. Od začiatku sme si však išli za víťazstvom a sme radi, že to takto dopadlo.“

Kvalitu zápasu i popradského výkonu vyzdvihol aj obranca Adam Drgoň.

„Odohrali sme veľmi dobrý zápas a 50 minút sme ho mali pod kontrolou. Hrali sme dobre a teší ma, že aj po strate náskoku sme to zvládli v predĺžení. Znie to čudne, ale takto získané víťazstvo teší možno ešte viac ako nejaké hladké,“ poznamenal 36-ročný trnavský odchovanec, ktorý pridal k doterajším piatim asistenciám prvé góly sezóny. Posledný dvojgólový výkon predviedol v minulej sezóne na ľade Miškovca a aj tam vtedy pomohol k víťazstvu v predĺžení. „Som rád, že mi to padlo. Predtým som strieľal ešte viac a možno to boli aj lepšie strely. Asi je to tak, že čím horšia strela, tým je to ťažšie pre brankára. Určite ma však teší, že som pomohol k víťazstvu tímu. To je to, čo sa počíta.“

Košičania si za svoju neutíchajúcu snahu a bojovnosť vyslúžili aspoň bod. Ten mal vzhľadom na priebeh stretnutia určite svoju cenu, no autor dvoch gólov Pavel Klhůfek dobre vie, že v prípade disciplinovanejšieho výkonu to mohlo dopadnúť ešte priaznivejšie.

„Nevyužívali sme presilovky a súper nás v nich trestal. Dlhodobo sa trápime s vysokým počtom vylúčení a aj teraz sme ich mali priveľa. Poprad nám v tomto smere udelil lekciu a trestal našu nedisciplinovanosť, “ povzdychol si 29-ročný odchovanec Zlína.

Zmazanie trojgólového manka je však podľa neho každopádne hodnotným úspechom. „Išli sme sem po body a nezabalili sme to. Tento prístup je cenný a môže nás nakopnúť. Je však čo zlepšovať a mrzí ma napríklad to, že sme nevyužili žiadnu presilovú hru.“

Jeden z dvoch gólov českého strelca musel odobriť videorozhodca, predtým v podobnej skúške neobstál gól jeho spoluhráča Adama Lapšanského.

„Rozhodcovia to posúdili správne. Pri tom mojom góle som vedel, že ma puk trafil do chráničov a nebolo to kopnuté. Možno aj takýto hnusný gól nás nakopol,“ podotkol Klhůfek.

Pred predĺžením mali mať psychickú výhodu Košičania, no už druhýkrát v zápase si tesne po návrate zo šatne nedali pozor na majiteľa zlatej korčule z predošlej sezóny.

„Boli sme v eufórii, veď vyrovnať z 0:3 sa v Poprade nepodarí každému. Bohužiaľ, predĺženie trvalo krátko. Bola tam chyba, ale tie k hokeju patria. Ak by ich neurobili oni, tak by sme predtým nevyrovnali. Treba povedať, že ku Skokanovi sa to odrazilo ideálne a ak by bola podobná šanca na našej strane, tak by z toho bol gól tiež. Ceníme si však aj ten bod,“ dodal útočník HC Košice Pavel Klhůfek.

Fotogaleria