Tipos extraliga

0:4
(0:0, 0:2, 0:2)
4. kolo, Číslo zápasu 19 (Základná časť) ZŠ Spišská Nová Ves 2256 divákov

Skvelá atmosféra na Spiši domácim nepomohla, Poprad ukázal kvalitu

Spišskú Novú Ves a Poprad delí necelých tridsať kilometrov a už od postupu Rysov do najvyššej súťaže bolo nad slnko jasné, že toto derby bude pre fanúšikov veľkým lákadlom. Hneď prvý zápas to potvrdil.

Vyše 2300 divákov vytvorilo hráčom na oboch stranách prajnú atmosféru a tí si to očividne užívali. „Spišská je hokejové mesto a ľudia tu na hokej chodiť budú. Trochu nám možno vezmú fanúšikov, ale toho sa nebojím a prajem im to. Nebyť tých obmedzení spojených s koronou, bol by možno tento zápas vypredaný. A to by bolo iba dobre,“ poznamenal útočník Popradu Dávid Skokan.

„Atmosféra bola vynikajúca, štadión bol skoro plný. Užili sme si to teda a verím, že to takto bude vyzerať vo všetkých zápasoch,“ nadviazal domáci obranca Peter Ordzovenský. „Sme nováčikom a takmer každý náš súper je favoritom. Potrebujeme preto pomoc z tribún.“

Ako však ukázal samotný zápas, iba pomoc z hľadiska niekedy nestačí. Vicemajster ukázal vyššiu kvalitu a brankár Tomáš Tomek udržal domácich strelcov na uzde. Kamzíci tak nadviazali na víťazstvo v Prešova a v tabuľke sa zaradili medzi deväťbodové tímy z čela tabuľky.

„Nemyslím si, že to bol náš najlepší výkon sezóny, hlavne v úvode sme boli opatrní. Vedeli sme totiž, že súper disponuje nováčikovským elánom a potrebovali sme sa oťukať na ich  klzisku. Od druhej tretiny sme už však prevzali opraty zápasu a potom sme dominovali. Vyhrali sme zaslúžene,“ zhodnotil víťazstvo 4:0 strelec druhého gólu Skokan.

Spišiaci vyslali na bránku súpera 29 striel a k dispozícii mali sedem presilových hier. „Možno to mohlo byť vyrovnanejšie, ale bez gólu sa vyhrať nedá. Príležitosti sme mali, ale nepadlo nám to ani v presilovkách. Veľa síl nám ubrali oslabenia. Preto sme zaslúžene prehrali,“ povzdychol si Ordzovenský.

Nováčik súťaže nazbieral v úvodných štyroch zápasoch štyri body. Podľa 35-ročného obrancu to mohlo byť lepšie, ale aj horšie. „Celú prípravu nám niekto chýba a postupne sa dávame dohromady. Potrebujeme sa trochu zohrať, pretože formácie boli rozhádzané a teraz sa dávajú dohromady. Náš herný prejav sa teda bude zlepšovať od zápasu k zápasu,“ uzavrel Ordzovenský.

Fotogaleria