Tipos extraliga

4:2
(3:1, 1:0, 0:1)
3. kolo, Číslo zápasu 14 (Základná časť) ZŠ Zvolen 1052 divákov
SPORT TV

Chalani si ho doberali, tak im to ukázal

ZVOLEN (SZĽH) - Ďalší fantastický obrat sa nekonal. Hokejisti Slovana Bratislava si pripísali prvú prehru v tejto sezóne Tipos extraligy. V treťom kole nestačili na majstrovský Zvolen 2:4. Rytieri tak odčinili prehru z nedeľňajšieho zápasu s Nitrou.

Základ úspechu podmurovali v prvých dvoch tretinách, v ktorých si vybudovali trojgólový náskok. Hostia síce v záverečnej časti znížili a takmer tri minúty skúšali aj hru bez brankára, zdramatizovať zápas sa im už nepodarilo. Ústrednou postavou stretnutia bol popri skvelom Rahmovi center Juraj Mikúš. Gólom a tromi asistenciami napodobnil bodový zisk Petra Zuzina z duelu so Spišskou Novou Vsou. „Inšpiroval ma, to áno,“ smial sa od ucha k uchu Mikúš a pokračoval. „On má parádne nohy a vrtuľu v zadku. Sme úplne iní hráči. Ale dopĺňame sa, hráme spolu presilovky a myslím, že to funguje.“

Držiteľ striebornej medaily z MS 2012 je známy svojou presnou muškou a rozvahou. Pri góle na priebežných 3:1 sa však dostal do úniku a pohotovou strelou prekonal Gudlevskisa. „Chalani sa pred zápasom zo mňa smiali. Ale vidíte, vytrel som im zrak. Aj by som vám prezradil, čo mi povedal Mišo Sersen po zápase. Alebo viete čo, nechám si to na inokedy,“ pokračoval v dobrej nálade rodák zo Skalice.

Štvrtý gól HKM strelil Maroš Jedlička. Stále len osemnásťročný mladík dostal od úvodu sezóny šancu v prvom útoku. V troch zápasoch zaznamenal štyri body. „Maroš si vypýtal priestor už v minulej sezóne. Je to pracovitý chlapec a po hokejovej stránke toho veľa vie. Odvádza dobrú robotu a pre kabínu je veľký prínos,“ pochválil svojho zverenca tréner Peter Oremus. „Nechcem hádzať percentá, ale neskutočne sa zlepšil. Dostáva priestor v presilovke a v prvom útoku, ale zaslúžil si to. Má skoro všetko, čo má mať hokejista. Je rýchly, vie podržať puk, ale aj vystreliť. Je to veľký talent a čo viem, je aj dobrý študent. Má to v hlave zrovnané a držím mu palce,“ doplnil Juraj Mikúš.

Práve slová chvály od skúseného spoluhráča počul aj na rozhovor čakajúci Jedlička. „Dobre padne, keď niečo také počujete. Asi mu budem musieť niečo kúpiť. Som za to rád,“ nesmelo sa usmieval juniorský reprezentant Slovenska, ktorý si svoj útok s Marekom Viedenským a Petrom Zuzinom pochvaľoval. „Myslím si, že nám to vo formácii sedí. Ja s Peťom sme skôr korčuliarske typy a Marek nám to výborne rozhadzuje. Teším sa, že nám to takto ide.“

Prvú ligovú prehru na lavičke Slovana musel stráviť Andrej Podkonický. Navyše, v mimoriadne špeciálnom zápase. „Je to u mňa doma a nebolo to jednoduché. Zažili sme tu krásne chvíle, titul, skvelú robotu s chalanmi a s trénermi. Som však v inom mužstve a sústredil som sa na Slovan,“ priznal emócie asistent trénera belasých.

Jeho tím síce dokázal v prvej tretine ešte odpovedať na gól Kubku, presné zásahy Saracina a Mikúša však zrazili jeho zverencov na zem. Celé prvé dejstvo sa nieslo v jasnej réžii domácich. „Akurát sme sa o tom bavili. V Košiciach sa nám podarilo otočiť, hoci tam sme mali lepšiu prvú tretinu, dostali sme blbé góly. Dnes sme to vôbec nezachytili, síce sme dali gól na 1:1, no celú tretinu sme si nevedeli dať s hrou Zvolena rady. Pribrzdili nás aj oslabenia. Od druhej tretiny sme zlepšili výkon, vytvorili sme si veľa šancí. Škoda, že na 2:4 sme neznížili skôr. Robin Rahm dokázal, že je pilier Zvolena, zachytal vynikajúci zápas,“ zakončil rozhovor s novinármi Andrej Podkonický.

Fotogaleria