Tipos extraliga

3:2 sn
(0:1, 1:1, 1:0, 0:0)
3. kolo, Číslo zápasu 13 (Základná časť) Tipsport Aréna Nitra 1172 divákov

Olejník ušiel kritike trénera, povinnej platbe nie

NITRA (SZLH) - Spišiaci polovicu stretnutia pod Zoborom viedli rozdielom dvoch gólov, ale ani to im nestačilo na plný bodový zisk. „Corgoni“ napokon dvojgólové manko zmazali a najmä zásluhou brankára Melicherčíka neodišli hostia bodovo naprázdno.

Diváci v Nitre nesledovali oku lahodiace hokejové predstavenie. Rozhárané úvodné dejstvo sa lepšie skončilo pre ligového nováčika. V polovici tretiny sa prvýkrát do gólovej listiny v najvyššej súťaži zapísal 19-ročný útočník Gabriel Olejník. „Je to dobrý pocit, no oveľa viac by potešilo, keby sme dotiahli zápas do víťazného konca,“ zhodnotil zápasové dojmy pri svojom prvom rozhovore. Gólovej situácii predchádzalo prepadnutie nitrianskej obrany. Olejník prebral puk v obrannom pásme a zobral zodpovednosť na seba. „Laci mi to tam výborne čipol, išli sme dvaja na jedného. Zvolil som strelu a našťastie to dopadlo dobre,“ pochválil prácu Ladislava Ščurka a opísal svoj premiérový presný zásah v Tipos extralige.

Urastený Spišiak si uvedomuje, že bude musieť prispieť do klubovej pokladnice. Ako býva zvykom. „Uvidíme. Neviem presne, koľko to je, zdá sa mi, že okolo 50 eur,“ zamyslel sa nad azda najkrajšie utratenými peniazmi v kariére každého hokejistu. Presnú sumu sa dozvie od tímového pokladníka, ktorým je obranca Peter Ordzovenský. „Ešte cestou nad tým porozmýšľam,“ pousmial sa v útrobách štadióna najskúsenejší hráč „rysov“.

Keď na začiatku prostrednej časti pridal druhý gól ďalší netradičný strelec Alexander Zekucia, vyzerali šance „Novejši“ na výhru sľubne. Domáci však v tretej tretine prebrali iniciatívu, o čom svedčí aj strelecká prevaha v pomere 16:9. Prvým extraligovým gólom poslal zápas do predĺženia a následných nájazdov Filip Krivošík. 22-ročný útočník prispel pekným blafákom aj k tomu, že extra bod zostal v Nitre. Premrhaný dvojgólový náskok, ale aj výkon hokejistov z východu Slovenska neušiel pozápasovej kritike hlavného trénera Miroslava Mosnára. „Niektorí hráči by si mali vstúpiť do svedomia, pretože nemôžeme hrať iba každý druhý zápas. Nehrajú sa zápasy len doma, ale aj vonku. Verím, že po tomto zápase si to trochu uvedomia a budú podávať stabilnejšie výkony," povedal lodivod Spišiakov, ktorý adresátov kritiky bližšie nekonkretizoval. Avšak práve strelec otváracieho gólu nelichotivým slovám, zdá sa, ušiel. „Gabo je mladý hráč, ktorý je snaživý a som rád, že sa mu podarilo dať gól. Čo si na ňom cením je to, že robí, čo má robiť. To je pre nás veľmi dôležité,“ dodal Mosnár.

Fotogaleria