Slovenská hokejová liga

31. kolo, Číslo zápasu 653 (Základná časť) ZŠ Spišská Nová Ves

Frustrujúce obdobie ukončil návrat za päťdesiat (FOTO)

V predošlej sezóne si mladý brankár Eugen Rabčan urobil v drese materskej Spišskej Novej Vsi výborné meno a v úvode aktuálneho ročníka to pre neho vyzeralo veľmi nádejne. Šancu ukázať sa v extralige mu dala Banská Bystrica a s reprezentáciou do 20 rokov zažil svetový šampionát v Edmontone.

Radostné očakávanie však nahradilo sklamanie. V bránke „baranov“ nastúpil iba v štyroch stretnutiach a na veľkej medzinárodnej scéne nezasiahol do hry vôbec. Talentovaný brankár sa tak ocitol v nepríjemnej pozícii, z ktorej ho dostala až ponuka z prvoligového Humenného. Premiéru v drese s levom na hrudi zažil paradoxne na dôverne známom ľade v Spišskej Novej Vsi. Svojim bývalým spoluhráčom sa pripomenul výborným výkonom a siedmy tím tabuľky priviedol k nečakanému triumfu 4:2.

„Na tento zápas som bol nesmierne nahecovaný. Prežil som tu všetko a veľmi som chcel vyhrať tento zápas. Ďakujem spoluhráčom, pretože celý tím hral výborne. Pred zápasom som im vypísal prémiu 50 eur a tú im teraz s radosťou vyplatím,“ pousmial sa šťastný brankár, ktorý zneškodnil 32 striel. „Väčšina z nich však nebola nebezpečná. Počas prvých dvoch tretín nemal súper takmer žiadnu poriadnu šancu a potom som už bol pevne v zápase. Z našej strany to bol jednoducho super zápas a veľmi cenná výhra.“

Pikantným detailom bolo logo HK Spišská Nová Ves na jeho čiernej maske. Domácich hráčov ním akoby odrádzal od skórovania.

„Nedá sa to odlepiť. Nič to však nezmení na tom, že už hrám za Humenné a podstatné je to, čo mám teraz na drese. Časom možno zoženiem nejakú nálepku a prelepím to,“ prisľúbil s úsmevom Rabčan.

Humenský tím na ľade druhého tímu tabuľky potvrdil progres a posilnené mužstvo od Laborca môže byť v play-off nepríjemným protivníkom.

„Bič plieska na konci,“ upozornil 19-ročný brankár. „Teraz sa nám podarilo vyhrať dve ťažké stretnutia, tím posilnilo pár kvalitných ruských hráčov a uvidíme, ako vyladíme formu na play-off.“

V humenskom tíme majú momentálne troch brankárov, pričom Vladimír Glosár i Eugen Rabčan majú aj extraligové skúsenosti.

S Vladom si výborne rozumieme a myslím si, že šancu dostaneme obaja. Pre mňa je to hlavne príležitosť chytať. Od majstrovstiev sveta som totiž neodchytal ani jediný zápas. Bohužiaľ som nedostal šancu v extralige a manažérovi Humenného som preto vďačný. Verím, že budem pre tím prínosom a budem chytať tak, ako dnes,“ vyslovil želanie mladý Spišiak. Od jeho odchodu z materského klubu toho zažil veľmi veľa. „Bohužiaľ však toho bolo veľmi veľa zlého. Všade kde som bol, som nechytal. To je pre brankára nesmierne frustrujúce a môžem priznať, že som mal už kadejaké myšlienky. Iba som cestoval, cestoval a aj tak som nechytal. Motivácia pomaly upadala a o to vďačnejší som teraz Humennému. Je to príležitosť napraviť si chuť,“ dodal s úľavou v hlase Eugen Rabčan.

Fotogaleria