Tipos extraliga

2:5
(1:1, 1:2, 0:2)
Stav série: 1:2 3. kolo, Číslo zápasu 343 (Časť PlayOff Semifinále) Arena Ondreja Nepelu RTVS 2

Zvolenčania sa nechcú vybíjať, podľa Petráša sa iba uhýbajú

Zo štvrtého útoku sa Jozef Tibenský po zranení Radovana Puliša a poprehadzovaní centrov jednotlivých formácií HKM Zvolen presunul pred tretím semifinále Kaufland play-off Tipos extraligy na ľade Slovana Bratislava (5:2) do prvého. Trénerom sa za šancu odvďačil nielen dobrým výkonom, ale aj víťazným gólom, dokonca vo vlastnom oslabení.

Zvolen na bratislavskom ľade bol v sobotu lepším tímom a od prvej minúty kráčal za svojím cieľom. Zo Zimného štadióna Ondreja Nepelu chcel minimálne jedno víťazstvo, ambíciu naplnil hneď v prvom vystúpení.

„V prvých dvoch tretinách to bol boj. Môžem jednoznačne povedať, že v hre piatich proti piatim sme boli lepší. Víťazstvo v treťom stretnutí série je pre nás dôležité aj z pohľadu psychiky. Po domácich stretnutiach sme mohli vyhrávať 2:0, ale druhý duel sme nezvládli, aj keď sme mali veľa šancí. Z nášho pohľadu bol preto tretí duel veľmi dôležitý,“ hovoril spokojným hlasom Jozef Tibenský.

Slovan má odskočený jeden útok

Dvadsaťsedemročný rodák z Bratislavy, ktorý hokejovo vyrastal v Ružinove a ako mládežník si zahral aj v Slovane, priznal, že zápas v prvej formácii si užil. Pred úvodným vhadzovaním nebol nervózny. So spoluhráčmi z formácie Radovanom Bondrom a Milošom Kelemenom si rozumie. „Obaja sú rýchli, moja úloha je dať im puk do jazdy a oni už vedia, čo majú robiť. Ku koncu sme točili troch centrov, bolo to fyzicky náročné. Celá táto séria je vyrovnaná, náročná na fyzičku. Aj ďalšie stretnutia budú veľmi ťažké,“ tvrdil Tibenský.

Zvolen ťaží v zápasoch z dobrého držania puku, rýchlejšieho korčuľovania, keď sú jeho hráči pri puku častejšie skôr ako slovanisti, i z lepšieho prechodu do útočnej tretiny. V treťom súboji pridali „rytieri“ aj efektivitu v zakončení. „Nechcem zatracovať Slovan, ale má jeden útok odskočený od ostatných. Potrebujeme eliminovať zámorskú formáciu, aby sme splnili cieľ. Jej hráči si vedia hodiť puk, dať gól. Musíme si dávať pozor na ich presilovky, aj keď vieme ako ich brániť a máme ich napozerané. Túto sériu si môžeme prehrať len my, ak budeme nedisciplinovaní. Všetci vidia, že v hre piatich proti piatim sme lepší,“ sebavedomo vyhlásil zvolenský center.

Slovan doplatil na chyby či menší dôraz pri zvolenských gólových akciách. Nepomohol mu ani premiérový gól v sezóne z hokejky Samuela Petráša. „V play-off sa nehrá na výsledok. Je jedno, či prehráte 2:3 po nájazdoch, alebo 2:5. Počítajú sa iba výhry. Dostali sme góly po našich chybách, v nedeľu je nový zápas a my ho budeme chcieť vyhrať,“ povedal Petráš.

V semifinále na ľade neexistujú kamaráti

Po svojom presnom zásahu s hrdosťou smerom k zvolenskej striedačke ukázal znak Slovana na svojom  drese. Počas duelu si viackrát vymenil ostré slová s hosťujúcimi hráčmi. Trash talk sa usadil aj na Slovensku a často môže byť práve tá drobná maličkosť, ktorá preklopí výsledok na jednu stranu. „Hrať play-off ma vždy baví. Som Bratislavčan, hrám za Slovan. Trash talk na ľade kamery nemajú šancu často ani zachytiť. Zvolenčania mali smerom ku mne narážky, snažil som sa im ich vrátiť. Nie som obetný baránok. Mimo ľadu sme síce kamaráti, ale v semifinále si nemôžem robiť na ľade kamarátov, keďže bojujem za svoj tím,“ tvrdil Petráš.

Aj keď sa hrá v semifinále Kaufland play-off Tipos extraligy na ľade tvrdo a nechýbajú slovné prestrelky, hráči sa nevybíjajú v pästných výmenách. Sústredia sa predovšetkým na hru, vylúčenia vyplývajú práve z nej. Vyrovnať sériu sa pokúsia Bratislavčania pravdepodobne aj zvýšenou agresivitou. Zvolenčania avizujú, že sa nenechajú síce zbiť, ale plytvať silami v pästných výmenách neplánujú.

„Povedali sme si, že sa nebudeme zbytočne vysilovať. Chceme hrať hokej. Play-off síce nie je na hru také krásne ako základná šanca, ale ak chceme byť v hre, musíme sa vyhýbať zbytočným faulom,“ hovoril Tibenský a na jeho slová zareagoval Petráš: „Oni sa uhýbajú. Ani my nevyvolávame konflikty, ale keď nám niekto zabrzdí pred brankárom, musí to pocítiť. Treba do toho dať viac emócií. Škoda, že sa hrá bez fanúšikov. Každý jeden zápas v tejto sérii by bol poriadny rachot.“

V poradí štvrtý zápas semifinálovej série medzi Slovanom a Zvolenom sa hrá v nedeľu od 18.00 h.

Fotogaleria