Tipos extraliga

2:1 pp
(0:0, 1:1, 0:0, 1:0)
Stav série: 1:2 3. kolo, Číslo zápasu 305 (Časť Kvalifikácia o postup do Play-Off ) ZŠ Zvolen RTVS 2

TEL-playoff: Banská Bystrica zdolala Trenčín 2:1 pp a v sérii znížila na 1:2

ZVOLEN - Hokejisti HC 05 Banská Bystrica zvíťazili v treťom zápase predkola Kaufland play off Tipos extraligy nad HK Dukla Trenčín 2:1 po predĺžení. V sérii hranej na tri víťazné zápasy tak znížili na 1:2. Štvrtý duel je na programe v nedeľu od 15.00 h opäť vo Zvolene.

 

HC 05 Banská Bystrica - HK Dukla Trenčín 2:1 po predĺžení (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 27. K. Gabor (Ďatelinka), 79. Crevier-Morin (Mlynarovič) - 29. J. Švec, 71. Rehuš (Ackered). Rozhodovali: Goga, J. Tvrdoň - Gegáň, D. Konc ml., vylúčení na dve min.: 4:7, navyše: Jago (B. Bystrica) 10 minút za vrazenie na mantinel, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

/stav série 1:2/

Banská Bystrica: Belányi - Breton, Crevier-Morin, Cardwell, Ďatelinka, Bdžoch, Jago, Žiak - Faško-Rudáš, Ihnačák, J. Sukeľ - Vašaš, Mlynarovič, Melcher - D'aoust, Sojka, K. Gabor - Kriška, Tamáši, Kabáč - Rákoš

Trenčín: M. Valent - Lemcke, Ackered, T. Bokroš, Starosta, Ilenčík, Jalasvaara, Rajnoha - Sádecký, L. Paukovček, Sojčík - Kukuča, Rehuš, Okuliar - Berisha, J. Švec, Kettunen - Devine, Ferényi, Krajč - Krajčovič

V prvej tretine sa oba tímy nepresadili. Najprv nevyužili šance hostia, najmä Švec, Ferényi a Sojčík. Na opačnej strane bol nebezpečný teč Melchera a prienik Kabáča. Trenčania nevyužili dve presilovky, v početnej výhode sa nedarilo ani Banskobystričanom. Tí hrali dokonca 70 sekúnd v piatich proti trom, no bez želaného efektu. Najväčšie príležitosti prišli v sedemnástej minúte, keď Kabáč neuspel zoči - voči Valentovi a Breton strieľal z medzikružia do žŕdky.

V druhej tretine mali väčšiu aktivitu sprvu domáci hokejisti, ktorí hrajú pre rekonštrukciu svojho štadióna v susednom Zvolene. A pretavili ju do vedúceho gólu. Ďatelinka obkorčuľoval bránku, prihral pred ňu Gaborovi a ten sa v pokľaku nemýlil. Prešli však dve minúty a Dukla odpovedala. Tentoraz Ďatelinka poslal puk na hokejku súpera, konkrétne Švecovi, ktorý z dolnej časti kruhu mieril presne a vyrovnal. Bystričania potom mali k dispozícii niekoľko presiloviek, ale nevedeli ich využiť. Blízko ku gólom mali najmä Ďatelinka a D'aoust. V oslabení pohrozili Trenčania z prečíslenia dvoch na jedného, no na Belányim stroskotal Krajč a nepokoril ho v úniku ani Rehuš.

V tretej tretine sa hralo hore - dole. O zaujímavé situácie nebola núdza. Dobré možnosti mal domáci útočník Faško-Rudáš, na trenčianskej strane bol nebezpečný teč Krajča. V 50. minúte z protiútoku zakončoval z kruhu voľný Švec, ale mieril do bočnej siete. Potom podržal brankár Valent svoj tím pri strelách Tamášiho, Žiaka a Krišku. Šťastie mal po strele Ďatelinku a teči Faška-Rudáša, keď zvonila horná žŕdka. Dukla potom mohla streliť druhý gól v presilovke. Šance na to mali Paukovček, Sádecký a Berisha. Na druhej strane však unikol v oslabení Kabáč, ale tiež nemenil skóre. Nepodarilo sa to ani jeho spoluhráčovi Sukeľovi v 59. minúte počas presilovky z kruhu.

Duel teda dospel do predĺženia, v ktorom mali hostia sľubné prečíslenie. Berisha nepokoril Belányiho. Ten bol potom chvíľu bez hokejky a aj napriek tomu parádne zasiahol betónom po strele Starostu. Bystričania to skúšali Faškom-Rudášom a dvakrát Melcherom, ale Valent predvádzal naplno svoje kvality. V 71. minúte sa z kruhu presadil Rehuš bekhendom a Trenčín už oslavoval postup do štvrťfinále play off. Videorozhodca bol však proti, pretože v tejto situácii videl nedovolený kontakt Okuliara s brankárom. Hralo sa ďalej a hokejisti spod hradu Matúša Čáka mali ďalšiu možnosť rozhodnúť v presilovke. Nevyužili ju a pykali. V 79. minúte sa ujala strele Creviera-Mirina z hornej časti kruhu, ktorý tak vybojoval pre svoj tím aj nedeľný štvrtý duel v sérii.

 

Fotogaleria