Tipos extraliga

8:5
(1:3, 2:1, 5:1)
24. kolo, Číslo zápasu 140 (Základná časť) ZŠ Pavla Demitru, Trenčín

Hrdinu hľadajte inde, hovorí brankár Dukly LaCouvee

TRENČÍN (SZĽH) - Zo šatne vyšiel v dobrej nálade a s úsmevom od ucha k uchu. Nepôsobí ako typický brankár a už vôbec nie ako hráč zo zámoria. Connor LaCouvee si postupne podmaňuje Tipos extraligu. V stretnutí proti Nitre bol na ľade 33 minút a svojim dielom prispel k triumfu Dukly 8:5.

Kto čakal zamračeného a hĺbavého chlapíka, zostal zarazený. O brankároch sa hovorí, že majú svoj svet, do ktorého si len tak niekoho nepustia. Ak sú ešte zo zámoria, môže to byť nerozlúsknuteľný oriešok. Connor LaCouvee túto teóriu totálne postavil na hlavu. Pri návrate divákov na tribúny má predpoklad na to, aby sa stal ich miláčikom.

V ostatných troch ligových kolách bol oporou trenčianskej Dukly. Najskôr vychytal prekvapivý triumf na ľade vedúceho Popradu (3:2 sn). V utorok ani jeho výborný výkon nestačil na Banskú Bystricu (1:2).Trénerský trojuholník na čele s Jánom Pardavým sa v stretnutí proti Nitre rozhodlo dať prednosť Michalovi Valentovi. Tomu však zápas nevyšiel a v 27. minúte sa porúčal na striedačku. Z nej sa postavil kanadský gólom a z 15 striel, ktoré na neho smerovali, pustil za svoj chrbát iba jedinú.

Podčiarknuté a zrátané, zatiaľ na Slovensku v troch dueloch inkasoval päť gólov a jeho úspešnosť zákrokov sa pohybuje okolo 94 percent.„Naskočiť do stretnutia nebolo jednoduché. Snažím sa však ísť vždy do všetkého naplno. Rovnako aj v prípade konfrontácie s Nitrou. Neboli sme v jednoduchej situácií, ale stále sme verili. A to bolo dôležité. Musím povedať, že chalani hrali fenomenálne,“ nechal sa počuť 26-ročný z kanadského Qualicum Beach.

Pri otázke, či sa cíti ako jeden z hrdinov famózneho obratu Dukly Trenčín, sa iba pousmial.„Mám ďaleko od hrdinu. Urobil som si svoju prácu. Ale videli ste ako hrali Bezúch, Berisha, Ackered, či Paukovček? Tam hľadajte hviezdu,“ doplnil skromne.

Trenčín je pekné mesto, ktoré dýcha históriou. Najviac ma uchvátil hrad. Prvý raz v živote som ho videl naživo. U nás také nemáme.

Na Slovensku je iba pár dní. Najskôr absolvoval karanténu, a potom pomohol Dukle k ziskom piatich bodov z deviatich možných. Sebaistý v zákrokoch, výborný v pohybe, či už na korčuliach, alebo v kĺzaní sa na betónoch. Nápadite pripomína svojho predchodcu z minulej sezóny Mateja Tomeka.

Ostatné dva ročníky strávil v East Coast Hockey League, čo je profesionálna súťaž v USA. Na sedemnásť zápasov nakukol  do AHL. Keďže sa však liga v zámorí začne približne v polovici februára, nechcel už ďalej čakať.

„Mal som platný kontrakt. Hovorilo sa, že sa začne hrať vo februári, potom zneli aj hlasy, či sa vôbec začne... Nehodlal som už ďalej čakať. Ja som chcel chytať. Kluby hráčov momentálne neplatia, tak sa môj agent poobzeral po Európe. A som tu,“ vysvetľoval.

O pár dní začnú najkrajšie sviatky roka. Connor LaCouvee ich strávi v byte so spoluhráčmi.„Spoločnosť mi budú robiť Lemcke, Berisha a Ackered. Doma mám priateľku, ale tá tu momentálne nemôže byť.“

Pre kanadského gólmana je pôsobenie v Trenčíne prvým v Európe. Na Slovensku sa mu aj napriek kultúrnym rozdielom páči. „Trenčín je pekné mesto, ktoré dýcha históriou. Najviac ma uchvátil hrad. Prvý raz v živote som ho videl naživo. U nás také nemáme,“ dodal na záver LaCouvee.

 

Fotogaleria