Tipos extraliga

3:5
(2:1, 1:2, 0:2)
50. kolo, Číslo zápasu 298 (Základná časť) ZŠ Poprad

Priamy postup od zeleného stola by Trenčanov netešil, Poprad nezvládol záver

Ešte pár kôl pred koncom základnej časti to vyzeralo na historické víťazstvo Popradu v základnej časti. „Kamzíkom“ však v závere došla para. Tri prehry z posledných štyroch zápasov ich zosunuli na tretiu priečku a na prvý Zvolen stratili napokon až osem bodov.

„Lámalo sa to v zápase proti Zvolenu,“ upozornil asistent trénera HK Poprad Ján Šimko. „Nevyšlo to, ale teraz sa už musíme sústrediť na Detvu. Musíme sa pripraviť tak, aby sme to zvládli a postúpili do semifinále.“

Podľa kapitána Patrika Svitanu nemôže nevydarený záver pokaziť dojem z pozitívnej základnej časti. „ Koniec nebol ideálny, ale aj tieto prehry nás musia posilniť a nakopnúť do play-off.“

V derniére dlhodobej fázy viedli hráči spod Tatier proti Trenčínu po prvej tretine 2:1 i 3:2. „Chceli sme vyhrať, ale inkasovali sme tri góly v oslabeniach. Tam nás tlačí topánka a verím preto, že vezmeme rozum do hrsti a túto oblasť pred play-off výrazne vylepšíme. Môže to hrať totiž dôležitú rolu,“ upozornil Svitana.

K víťaznej bodke za základnou časťou nepomohol ani premiérový gól obrancu Ivana Višnevského v Tipos extralige. „Gól ma teší, ale je vždy lepšie, ak gólom pomôžete k víťazstvu. Prehrali sme tento zápas, ale pred nami je play-off. Tam bude chcieť každý vyhrať a som si istý, že budeme dobre pripravení,“ odprezentoval neotrasené sebavedomie tímu 33-ročný Rus.

Sklamanie z nevydareného útoku na pohár Dušana Pašeka hodia „Kamzíci“ veľmi rýchlo za hlavu a pred sebou už majú novú výzvu v podobe štvrťfinálového súpera z Detvy.

Je to nepríjemný súper a určite budú hľadať recept na našu lajnu. Verím však, že to zvládneme a postúpime. Teraz si trochu oddýchneme a pustíme sa do poctivej prípravy na Detvu,“ otočil list Patrik Svitana.

Zatiaľ čo Popradčania majú na prípravu dostatok času, Trenčania sa vrátia do akcie už v stredu. V kvalifikačnej sérii proti Banskej Bystrici zabojujú o svoju štvrťfinálovú miestenku.

Teraz už bude každý zápas ťažký. Nech už by to boli Zámky, alebo Bystrica. Majú mladý, korčuliarsky tím. Vieme, čo od nich môžeme čakať a potrebujeme zvládnuť hlavne prvé dva domáce zápasy,“ upozorni útočník Marek Hecl. K víťaznému naladeniu svojho tímu pred sériou proti „Baranom“ dopomohol v súboji proti Popradu hetrikom. „Je to dôležité víťazstvo, ktoré nám dodá sebavedomie pred predkolom. Nechceli sme kalkulovať, prišli sme v plnej zostave a som rád, že sme to zvládli. Máme siedme miesto a teraz sa začneme sústrediť na Bystricu.“

Aj podľa trénera Jána Pardavého sú víťazstvo a predvedený herný prejav pred vyraďovacou časťou veľmi dobrými signálmi.

„V prvej tretine nás Poprad prestrieľal, ale chytili sme sa v presilovej hre. Potom sme už boli viac na puku a dostávali sme Poprad pod tlak. V tretej tretine sme si už chceli vyskúšať defenzívnejší play-off hokej. Víťazstvo teší a určite nám dodá sebavedomie pred predkolom,“ vyslovil sa Pardavý.

Hokejistom spod Čákovho hradu napokon chýbal k priamemu postupu do play-off iba jediný bod. Všetko mohlo byť inak, ak by uspeli so žiadosťou o kontumáciu zápasu proti Michalovciam.

„Na rovinu hovorím, že som rád, že sme nepostúpili do prvej šestky zásluhou bodov získaných za zeleným stolom. Čakal som však presnejšie pomenovanie chýb, ktoré sa stali. Ja osobne som si totiž počas celej sezóny dával veľký pozor na to, aby sme dodržali počet mladých korčuliarov. A teraz to vyzerá tak, že sme mohli hrať celú sezónu aj bez nich. To by som samozrejme nechcel, ale vidíme, že za takú chybu by sme potrestaní neboli,“ ponúkol svoj pohľad na celú vec Ján Pardavý.

On sám sa už radšej sústredí na to, čo čaká Duklu v najbližších dňoch. V kvalifikácii play-off narazí jeho tím na súpera, ktorý získal o 22 bodov menej. „Barani“ však uspeli až v troch zo štyroch vzájomných zápasov sezóny.

„Súpera sme si nevyberali. Je to Bystrica a pripravíme sa teda na nich. Nebude to nič jednoduché, pretože oni sa v poslednom čase zodvihli. Od príchodu nového trénera sme s nimi dvakrát prehrali a verím teda, že teraz budeme oveľa fyzickejší a efektívnejší,“ uzavrel J. Pardavý.

Fotogaleria