Tipos extraliga

49. kolo, Číslo zápasu 289 (Základná časť) Arena Ondreja Nepelu

Dvakrát viac gólov ako v predošlých šiestich zápasoch znamenalo tri body

Nové Zámky dali v piatok Slovanu Bratislava dvakrát viac gólov ako v predchádzajúcich šiestich vzájomných zápasoch. Kým raz v Tipsport Kaufland Cupe a päťkrát v ligových bojoch sa proti Bratislavčanom presadili celkovo len dvakrát, tentoraz sa radovali zo štyroch presných zásahov pri nečakanom víťazstve 4:1 na bratislavskom ľade.

V predošlých vzájomných súbojoch oboch súperov v tomto ročníku nepadalo veľa gólov, šesťkrát sa z jedno či dvojgólových výhier radoval Slovan. Tentoraz však ťahal za kratší koniec. Favoritovi duelu chýbala väčšia bojovnosť, puk nemal častejšie na svojich hokejkách, hostia ho i prestrieľali. Slovan sa nedokázal výraznejšie presadiť a nevypracoval si ani väčšie šance. Na strely prehral 22:34, na góly 1:4.

„Dosiahli sme veľké víťazstvo, ktoré nám zabezpečí pohodu pred play-off. Všetky stretnutia so Slovanom boli tesné a inak to nebolo ani dnes,“ spokojne skonštatoval po jednom z posledných vystúpení, ak nie poslednom v drese Nových Zámkov obranca Brandt Clarke.

„Od prvého striedania sme mali zápas pod kontrolou. V tretej tretine síce zlepšil Slovan pohyb, dotiahol sa na dištanc aj v počte striel, ale naďalej sme mali duel pod kontrolou. Boli sme dobrí na puku, urobili dobré rozhodnutia a dali dôležité upracované góly, ktoré sa nám počas celej sezóny proti Slovanu nedarilo strieľať. Bolo to skutočne zaslúžené víťazstvo,“ hodnotil duel útočník Nových Zámkov Juraj Jurík, ktorý na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu strelil siedmy a ôsmy gól v sezóne.

Prvý zásah tridsaťjedenročného krídelníka mal prívlastok aj víťazný. V oboch prípadoch sa mu stačilo najmä dobre postaviť sa pred bránku. „Pri prvom góle som dostal krásnu prihrávku od Tibora Vargu, ja som si iba počkal na puk a umiestňoval do prázdnej bránky. Druhý gól na 3:1 patrí medzi tie upracované. Snažím sa chodiť pred bránku. Brandt Clarke vie poslať puk do tohto priestoru, nie je náhoda, že ho tam opäť vyslal. Musím priznať, že to bol šťastnejší gól, ktorý som iba tečoval. Veľakrát človek puk tečuje a nedostane ho do siete,“ popisoval presné zásahy.

Pri druhom ešte situáciu konzultovali hlavní rozhodcovia s videoarbitrom. Posudzovali, či puk útočník Nových Zámkov nezasiahol hokejkou. Jurík bol navyše v súboji pred bránkou na hrane bránkoviska, domáci obranca ho natlačil do kontaktu s Gudlevskisom.

„Mali sme oveľa lepší pohyb ako Slovan. Dve tretiny sme veľmi dobre korčuľovali, čo bolo rozhodujúce. Nevidím do súperových hláv, či sa nepripravujú už na play-off. Chceli sme posledný duel v základnej často proti niektorému tímu z najlepšej štvorky zvládnuť. Ak sa chystáte na play-off, nemôžete nič vypustiť, následne prepnúť tlačidlom a myslieť si, že začnete z ničoho,“ pridal postreh novozámocký kapitán.

Nové Zámky ešte nevedia, z akej pozície vstúpia do predkola play-off a ani to, kto bude ich súperom. S dlhodobou časťou sa budú lúčiť v nedeľu s Košicami a je možné, že práve „oceliari“ budú od stredy aj ich súperom v predkole. „Uvidíme, ako to napokon dopadne. V posledných kolách sme hrali proti Detve i Trenčínu, teraz proti Košiciam, čo boli všetko naši potenciálni súperi vo vyraďovacej časti. V každom z týchto duelov sme sa snažili oponentom naznačiť, že s nami musia počítať. Je to dobrý impulz pre nás, ak dosiahneme dobrý výsledok,“ dodal Jurík.

Fotogaleria