Tipos extraliga

46. kolo, Číslo zápasu 273 (Základná časť) ZŠ Michalovce

Zaslúžený guláš s pachuťou stratenej série (FOTO)

Z michalovskej šatne rozvoniaval guláš a iné dobroty. Pozápasové pohostenie po nedeľňajšom zápase si hráči Dukly plne zaslúžili, veď od začiatku nového roka šliapali ako hodinky. Z 21 zápasov nebodovali iba v jedinom a v tabuľke sa postupne vyškriabali až na delené prvé miesto.

Poslednou papričkou na doladenie chutí mala byť výhra vo východoslovenskom derby proti Košiciam. Táto ingrediencia však napokon chýbala a prehra 1:3 dodala gulášiku nepríjemný horký prvok.

„Mali sme dlhú a peknú sériu. Aj tento zápas bol celkom fajn, ale nestrelili sme góly a v tretej tretine to bolo nešťastné. Súper bol lepší a blahoželám mu. Trinásť víťazných zápasov však nie je málo a niekedy musíte aj prehrať. My sme radi, že sme sa dostali hore a po krátkej prestávke na to plánujeme nadviazať,“ skonštatoval útočník Pavol Regenda.

Napriek prehre nepôsobil smutne a bez zbytočných negatívnych emócií prijal prehru aj asistent trénera Juraj Faith.

„Ak by sme trávili čas do najbližšieho piatkového zápasu po víťazstve, tak by to bolo určite príjemnejšie. Musíme však myslieť pozitívne. Pred pár mesiacmi sme boli na desiatej priečke a odvtedy sme urobili kus dobrej práce,“ upozornil Faith. „Dostali sme sa na dobré  pozície a teraz dobre zregenerujeme a pripravíme sa na záver základnej časti.“

Víťazná séria Zemplínčanov mohla byť aj dlhšia a sprvoti to tak naozaj vyzeralo. „Líšky“ začali veľmi aktívne a do vedenia ich dostal v 16. minúte pohotovým zakončením Ville Korhonen. Krehký náskok si domáci držali do 35. minúty a o šancu na body prišli v 50. minúte. Hostia v nej strelili dva góly v priebehu 21 sekúnd.

Mali sme výbornú prvú tretinu a aj prvých desať minút druhej. Vytvorili sme si veľa príležitostí, ale potom sme  zbytočne špekulovali pred bránkou. Chýbal dôraz z predošlých zápasov. Košice postupne prevzali iniciatívu a výsledkom je prehra. Nepozeráme sa však na to tragicky. Ťahali sme fantastickú sériu, ale tá sa raz musela skončiť. Prišlo to, ale nič sa nedeje,“ doplnil Juraj Faith.

Podľa Pavla Regendu už miestami chýbala správna iskra. „Možno už trochu poklesla motivácia. Každý chcel, ale súper strelil viac gólov a bohužiaľ to teda nevyšlo. Nedá sa však povedať, že by nás už tá séria ťažila. Práve naopak – ak víťazíte, tak sa vám hrá ľahšie. Cítili sme sa naozaj dobre, ale nemali sme to šťastie.“

Naplno však nebodovali ani hlavní tabuľkoví konkurenti Dukly a súperenie o čelo tabuľky je naďalej úplne otvorené. Michalovce strácajú na druhý Zvolen jeden a na prvý Poprad dva body.

Stále je to veľmi otvorené. Verím, že vyhráme vo Zvolene a Košiciam budem držať palce, aby nám v piatok vrátili v súboji proti Popradu to, čo nám teraz vzali,“ pousmial sa Regenda cítiac zo šatne príjemnú chuť pohostenia. „Teraz si ideme trochu oddýchnuť, v rámci tímu sa zabaviť a vyčistiť si hlavy po intenzívnom období. Načerpáme energiu a potom pokračujeme v tom, čo nás zdobilo v poslednom čase. Poctivo pracujeme, máme systém a v závere základnej časti chceme pozbierať čo najviac bodov.“

Fotogaleria