Tipos extraliga

3:2
(3:1, 0:0, 0:1)
44. kolo, Číslo zápasu 263 (Základná časť) Tipsport Aréna Nitra

Holešinského (ne)vyriadené účty s Hraškom, Nitra odmietla ponuku z Fínska

NITRA (SZĽH) - Hokejisti Nitry po výhre v Tipsport Kaufland Cupe herne pookriali. Výsledkovú krízu strieda slušné časovanie formy na Playoff. Klub spod Zobora však spolu s prenasledovateľmi zvedú tuhý boj o prvú šestku.

Každé zaváhanie mixuje vyrovnanú extraligovú tabuľku. Zvolen cestoval do Nitry ako líder, no pod Pustý hrad už odchádzal v pozícii tretieho s dýchajúcim Slovanom na chrbte. Tréner „bryndziarov“ však upokojuje vášne pred poltuctom zostávajúcich zápasov. „Treba byť pokojný. Ja som to hovoril počas celej sezóny. Je šesť kôl dokonca, čo je veľmi veľa zápasov. Musíme urobiť všetko pre to, aby sme v týchto zápasoch boli úspešní,“ nechal sa počuť po zápase v mix zóne tréner Zvolenčanov Peter Oremus.

„Corgoni“ vykročili k trom bodom už v prvej tretine. Na úvodný zásah hosťujúceho kapitána Puliša dokázala reagovať Nitra hneď trikrát v priebehu 155 sekúnd, keď sa presadili Liam Finlay, Tomáš Hrnka a – ako sa neskôr ukázalo – víťazný zásah zaznamenal v 20. minúte Adrián Holešinský. Odchovanec žilinského hokeja k svojmu ôsmemu gólu v sezóne pridal v druhej tretine aj pästný súboj, v ktorom skolil o štyri roky staršieho obrancu Petra Hraška. Bitke predchádzal nielen súboj v Nitra aréne, ale aj zranenie 25-ročného útočníka v zápase na ľade Zvolena. „Mal som nevyriadené účty. Nebolo to však úmyselné. Naposledy vo Zvolene ma zrazil, praskla mi kľúčna kosť a mesiac som pauzoval,“ ozrejmil dôvod bitky a pokračoval: „Teraz som videl, že robil to isté a znovu išiel do rohu špinavo, takže som si kvázi zastal sám seba,“ nedával si servítku pred ústa.

Iba asistencia ho delila od známeho hetriku Gordieho Howa. Pri úvodnom góle aj asistencia chvíľu svietila, no puk smerujúci pozdĺž mantinelu Holešinský nakoniec nezasiahol. „Púšťal som ho. Aj sa ma pýtali, či som sa ho dotkol, ale nie. Ivan Švarný urobil dobrú robotu, ja som puk pustil Šimonovi Nemcovi. Nevadí, že to nebol hetrik Gordieho Howa,“ s úsmevom komentoval pred hŕstkou novinárov.

Okrem úsmevov sa na striedačke Nitry ukazuje od spomínaného finále Kaufland Cupu s Popradom aj veľká pohoda. Zmenila sa na zdroj pozitívnej energie, ktorá ženie zverencov trénera Stavjaňu za lepšími výsledkami. „Na striedačke to nebolo ono. Povedali sme si, že keď sa povzbudíme, tak to bude lepšie. Zároveň to aj lepšie vyzerá a ľudia si to všímajú, a hlavne to nás podporí,“ vníma zlepšenú náladu mužstva, ktorú pri každom osobnom súboji či zblokovanej strele dotvárajú zvukové efekty príznačné pre zámorské mužstvá. „Mne sa to veľmi páči, je to výborné. Dodáva nám to sily a vyhecuje nás to do ďalších striedaní,“ pochvaľuje si zápasovú striedačku Nitranov.

Holešinský strávil posledné štyri sezóny v americkej univerzitnej lige NCAA. Iba polroka stačilo na to, aby si jeho výkony všimli aj vo zvyšku Európy. Na stole Nitry pristála ponuka z fínskej Liigy, konkrétne od trinásteho tímu tamojšej súťaže – SaiPa Lappeenranta. Podľa informácií manažéra HK Nitra, Tomáša Chrenka, sa klub rozhodol Holešinského neuvoľniť. „Škoda, že to nevyšlo a Nitra ma neuvoľnila, ale na druhej strane som veľmi rád, že klub so mnou počíta a chcú mi pomôcť v napredovaní,“ prijal rozhodnutie mužov nitrianskeho hokeja. „Určite ma veľmi potešila táto ponuka, chcel som tam ísť, keďže nie každý deň je šanca zahrať si fínsku najvyššiu ligu,“ povedal na margo zaujímavej ponuky, ktorú fínsky klub odoslal cez hráčovho agenta. 

 

 

Fotogaleria