Tipos extraliga

2:3
(2:1, 0:1, 0:1)
43. kolo, Číslo zápasu 254 (Základná časť) ZŠ Zvolen

Veľký krok k nášmu cieľu, tešia sa Trenčania. Prišli o Šveca?

ZVOLEN (SZĽH) - Veľmi dôležitý krok na ceste k vytúženej prvej šestke urobili v nedeľu hokejisti Trenčína. Pritom na ľade lídra zo Zvolena prehrávali v štrnástej minúte už 0:2. Odvtedy však strieľali gól len hostia, ktorí si po dokonalom obrate odniesli domov výhru 3:2.

Spokojnosť s výsledkom, ale i výkonom neskrýval tréner Ján Pardavý. „Je to pre nás veľmi cenný skalp. Potešil ma hlavne spôsob, akým sme ho dosiahli. Už dávno som nevidel hrať svoje mužstvo tak dobre,“ začal vicemajster sveta z roku 2000. „V prvej tretine sme spravili tri chyby, po ktorých sme dvakrát inkasovali. No aj tá tretina bola z našej strany dobrá. V druhej sme boli častejšie na puku, mali sme prevahu, išli sme za vyrovnaním. V záverečnej časti sme dali víťazný gól a na konci sme nepustili Zvolen k odvolaniu brankára. Výborný tímový výkon, išli nám nohy, vyhrali sme u lídra tabuľky.“

Keďže najväčší súperi v boji o šieste miesto tabuľky zaváhali, vojaci sa dostali k Detve na rozdiel jediného bodu. „Je to pre nás veľké víťazstvo. Dotiahli sme sa na prvú šestku, o ktorú stále bojujeme. Videli sme na kocke priebežné výsledky a vedeli sme, že sa im môžeme priblížiť. Je super, že sa nám to podarilo. Spravili sme veľký krok k nášmu cieľu,“ vraví Lukáš Paukovček a Pardavý dopĺňa: „Nebudeme sa pozerať na nikoho iného, len na seba. Keď budeme vyhrávať svoje zápasy, do šestky sa dostaneme. Zostáva sedem kôl, v tejto situácii sme dlhodobo. Škriabeme sa hore, náš cieľ je jasný, urobíme pre to všetko.“

Jediným čiernym momentom duelu z pohľadu Trenčína bolo zranenie obrancu Enrika Šveca. Ten zamieril do šatne už vo ôsmej minúte. Prvé prognózy boli pritom skeptické. „Pre Eňa to je asi koniec sezóny. Musím si to pozrieť, bol tam s protihráčom v súboji, spadol do mantinelu a myslím, že mal zlomenú kľúčnu kosť, bol v bolestiach. Naše vedenie ho odviezlo domov, aby šiel na prípadnú operáciu čo najskôr. Vyzerá to na operáciu, pravdepodobne sme prišli o ďalšieho hráča,“ priznal Pardavý.

V domácom tábore, pochopiteľne, zavládlo sklamanie. Veď prípadným víťazstvom by „bryndziari“ odskočili svojim súperom už na päť bodov. Teraz zostáva náskok dvojbodový, no pri Poprade sú už plece pri pleci Michalovce. Aj domáci lodivod Peter Oremus uznal, že vyhral lepší tím. „Víťazstvo Trenčína je plne zaslúžené. Boli aktívnejší, hrali tak, ako sa hrá vo štvrťfinále. My ak chceme byť lepší ako doteraz, musíme sa prezentovať rovnakým spôsobom ako dnes Trenčania. Musíme si to rozobrať a vysporiadať si to v hlave. Trenčín bol na zápas lepšie pripravený ako my,“ povedal 50-ročný tréner.

 

Fotogaleria