Tipos extraliga

2:3
(0:0, 0:1, 2:2)
40. kolo, Číslo zápasu 240 (Základná časť) ZŠ Zvolen

Rytieri nezdvihli hodenú rukavicu, oceliari zacielili na prvú šestku

Veľkú príležitosť osamostatniť sa na čele tabuľky nevyužili v piatok hokejisti Zvolena. Proti Košiciam im vďaka prehre Popradu s Nitrou stačilo získať bod. A hoci proti oceliarom mali hernú prevahu, po prehre 2:3 zostáva v tabuľke všetko po starom – Poprad a Zvolen plece pri pleci, za nimi o tri body Slovan a o päť Michalovce. Záverečných desať kôl sľubuje dramatický boj o pohár Dušana Pašeka.

„Víťazstvo sme si nezaslúžili,“ priznal bez okolkov tréner Peter Oremus. „Neboli sme dostatočne agresívni, aktívni v útočnej tretine, v predbránkovom priestore a nedohrávali sme súboje. Musíme sa rýchlo vrátiť k veciam, ktoré sme robili a posúvali nás dopredu.“ Dva góly strelil center Juraj Mikúš. Tým druhým pri power play 30 sekúnd pred koncom však už len korigoval výsledok. „Z môjho pohľadu sme mali veľa presiloviek a rozhodlo naše nevyužívanie. Nehrali sme ich dobre, málo sme strieľali,“ myslí si vicemajster sveta z roku 2012.

Popradská prehra v zápase, ktorý sa začal skôr, mohla dodať domácim špeciálnu motiváciu. „Všimol som si to a za stavu 1:1 sme mali zabrať, aby sme to dotiahli aspoň do predĺženia. Mrzí to, do konca však zostáva ešte desať zápasov, bude to ešte boj,“ hovorí Mikúš. Naopak, priebeh duelu hraného v Detve hlavný kormidelník neevidoval. „Ja ani neviem výsledky a ani ma nezaujímajú. Vždy si sledujem len svoje mužstvo a to, čo musíme napraviť do nedele,“ dodal Oremus.

Druhým dvojgólovým strelcom duelu bol hosťujúci útočník Pavel Klhůfek. Jeho druhý presný zásah bol zároveň víťazný. Padol síce do prázdnej bránky, rozhodne však nebol jednoduchý a český krídelník si ho za svoju obetavosť zaslúžil. „Predtým som zblokoval strelu a členok ma bolel tak veľmi, že som mal roletu cez oči. Len som šiel dopredu a chcel som to čo najlepšie vyhodiť. Puk zamieril do bránky. Doteraz sa mi v podobných situáciách nedarilo. Teraz vďaka tomu máme tri body,“ tešil sa rodák zo Zlína.

Tri body spod Pustého hradu sú možno prekvapením, východniari však rozhodne mali čo odčiniť. „Sme radi, že sme napravili domácu prehru s Novými Zámkami. Mali sme trojzápasovú víťaznú šnúru a nezmyselne sme stratili body. Teraz ideme do toho zase s čistým štítom. Len to musíme potvrdiť v nedeľu v Liptovskom Mikuláš,“ vraví ex-Zvolenčan v košickom drese.

Východniari nateraz zostávajú na ôsmej priečke. Na šiestu Nitru a Detvu strácajú osem bodov, boj o priamu účasť v play off však rozhodne nevzdávajú. „Ideme za tým, aby sme boli v TOP 6. Tím na to máme, ukázali sme to teraz aj v zápasoch s Popradom. Musíme sa sústrediť na zápasy s papierovo slabšími súpermi, hoci v lige nikto nie je vyložene slabší. Nesmieme podceňovať tímy pod nami,“ zakončil rozhovor s novinármi Pavel Klhůfek.

Fotogaleria