Tipos extraliga

4:3
(1:1, 2:1, 1:1)
39. kolo, Číslo zápasu 230 (Základná časť) ZŠ Zvolen

Trikrát a dosť

ZVOLEN (SZĽH) – Zvolenskí hokejisti odplatili Detve posledné tri prehry zo vzájomných duelov. Proti neobľúbenému súperovi sa však aj tentokrát na výhru poriadne nadreli. Prehrávali 0:1 i 1:2, tromi gólmi sa však dostali na koňa, z ktorého ich nezosadil ani Klímov presný zásah pri záverečnej power play. Výhru 4:3 v dramatickom závere ubránili a zostali bok po boku s Popradom na čele tabuľky.

Víťazný gól strelil v 56. minúte najproduktívnejší Zvolenčan Radovan Bondra. „Všetko to začalo naším dobrým napádaním. Zatlačili sme ich za ich bránku, Juro Mikúš to pekne prečítal v strednom pásme. Miloš Kelemen mi krásne prihral a bol z toho gól,“ opísal presný zásah znamenajúci tri body rodák z Trebišova. Aký bol ten správny recept na medveďov?  „Pred zápasom sme si hovorili, aby sme neboli príliš v laufe. Detva bola jediný tím, ktorý nás dokázal počas sezóny trikrát zdolať. Som rád, že sa nám podarilo vrátiť späť do zápasu. Hodnotím to pozitívne, mali sme prevahu, boli sme silní na puku, dostávali sme sa do šancí.“

Hoci v podpolianskom derby už Zvolenčania raz zvíťazili, prvýkrát sa tešili z výhry nad rivalom v riadnom hracom čase. „V zápasoch s nimi vytvárame až príliš veľa tlaku. Z toho pramenia chyby, dostaneme prvý gól, v niektorých momentoch máme zviazané ruky,“ myslí si Bondra. Po desaťdňovej pauze sa tak Zvolen vrátil na víťaznú vlnu. „Bodlo nám to, oddýchli sme si. Čaká nás už len jedenásť zápasov do konca základnej časti. Budeme sa snažiť bodovať v každom jednom, aby sme zostali na vrchu tabuľky,“ dodal Bondra.

Domáci mohli rozhodnúť o svojom triumfe už skôr. Nestalo sa, a tak Detva hrozila do samého konca. „Ešte sme mohli aj vyrovnať. V samom závere som tečoval ´Syčovu´ (Jánovu Sýkorovu, pozn.) prihrávku. Gólman to chytil skôr so šťastím, nevyšlo to, škoda,“ vrátil sa k záverečným momentom duelu Tomáš Klíma.

Pre Detvu to bola tretia prehra v rade. „Myslím si, že sme mohli uhrať nejaké body. Keď to porovnám s naším posledným súbojom, bolo to pokojnejšie, menej emócií, viac sa hral hokej. A pre nás to bol smolný zápas,“ pokračuje 30-ročný center, ktorý verí, že víťazstvo príde už v najbližšom dueli na ľade posledného celku tabuľky. „Počas prestávky sme si oddýchli, dobre sme trénovali, pripravovali sme sa na toto stretnutie. Teraz už nabehneme na zápasový rytmus a musíme sa na to dobre pripraviť. Body sú dôležité z každého zápasu, či zo Zvolena alebo z Liptovského Mikuláša. Ak ich nebudeme získavať, budú nám na konci základnej časti chýbať,“ zakončil Tomáš Klíma.

Fotogaleria