Tipos extraliga

2:1 sn
(1:0, 0:0, 0:1, 0:0)
38. kolo, Číslo zápasu 225 (Základná časť) ZŠ Michalovce

Nemali kde a tak strieľali do tyčiek (FOTO)

Tretí súboj Dukiel sezóny, tretie víťazstvo Michaloviec. Zemplínčania potvrdili v zápase 38. kola Tipos extraligy hernú pohodu a hoci tentoraz výkonnostne neexcelovali, svoju víťaznú sériu natiahli na šesť zápasov. Trenčania naopak prehrali tretíkrát v rade a ich náskok pred prenasledovateľmi z Košíc sa scvrkol na štyri body.

„Bol to kvalitný zápas proti súperovi, ktorý nás poriadne preveril. Ustáli sme to aj s dávkou šťastia a s pomocou brankára. S dvomi bodmi sme spokojní, pretože tento zápas nás stál veľa síl a nie vo všetkých jeho fázach sme boli lepším tímom,“ priznal po víťazstve 2:1 po samostatných nájazdoch asistent trénera „líšok“ Juraj Faith.

Michalovčania získali dva body aj napriek tomu, že z hry neprekonal brankára Anttiho Karjalainena ani jeden hráč v oranžovo-čiernom drese. Gól Jakuba Suju bol totiž výsledkom dvoch nešťastných tečov hráčov hostí.

„Videl som, že brankár išiel na zem a tak som to skúsil,“ pousmial sa 32-ročný útočník. „Iste, všetci videli, že to bol náhodný gól. Aj také však k hokeju patria. Teší ma, že sme mali potrebný kúsok šťastia a napokon sme uspeli po nájazdoch.“

Spomínané šťastie naopak chýbalo Trenčanom. Iba na tyčkách skončili nádejné strelecké pokusy útočníkov Mareka Hecla i Mareka Valacha.

„Nemali kde a tak strieľali do tyčiek,“ rozosmial sa brankár Tomáš Tomek. Vážnejším tónom však priznal, že súper bol ku gólom naozaj blízko. „Úvod bol zlý a Trenčín začal oveľa aktívnejšie. Po tej desiatej minúte sme sa do toho dostali a v druhej tretine sme ubránili oslabové hry. Je to veľmi dôležité víťazstvo. Škoda, že to nie sú tri body, ale sme vďační aj za dva. Chceli sme Trenčínu odskočiť a takto sa to podarilo aspoň o kúsok. V nájazdoch som veľmi nevedel, čo môžem čakať od ich strelcov, ale našťastie to vyšlo celkom dobre.“

„My sme to mali strhnúť na svoju stranu v presilovke piatich proti trom i v predĺžení. Dali sme dva góly, ale jeden do nesprávnej bránky. Bod z Michaloviec sa počíta, ale pre nás by boli dnes málo i dva body,“ netajil sklamanie tréner hostí Ján Pardavý.

Trenčania začali pri Laborci aktívne a domáci tréner Tomek Valtonen cítil, že jeho tím nie je vo svojej koži. Aj preto si vybral oddychový čas už na  začiatku šiestej minúty.

„Trenčania výborne korčuľovali, ale to sme očakávali,“ poznamenal na margo počiatočnej prevahy hostí Jakub Suja. „Nevychádzali nám veci, ktoré sme si naplánovali, ale napokon sme našli cestu k víťazstvu."

Hostia spod Čákovho hradu síce nezabránili tretej prehre v rade, no za svoj výkon si vyslúžili od trénerov pochvalu a sami cítili, že k výraznejšiemu bodovému úlovku chýbalo pár centimetrov.

„Niekedy to padne aj spoza bránky a niekedy si brankár postaví dobre žŕdky,“ povzdychol si Marek Valach. „Myslím si však, že sme odohrali veľmi dobrý zápas proti súperovi vo forme. Po dvoch prehrách sme potrebovali kvalitný výkon a ten prišiel. Bohužiaľ to však nestačilo na víťazstvo. Verím, že sa od toho odrazíme a začnem vyhrávať.“

Práve Valach bol jediným úspešným trenčianskym strelcom v sérii samostatných nájazdov. Tomáša Tomeka prekonal efektným zakončením v štýle Petra Forsberga.

„Celý čas som sa pozeral na brankár a asi tušil, čo chcem urobiť. Na poslednú chvíľu som to preto zmenil a vyšlo to,“ poklopal si 22-ročný dubnický odchovane, ktorého gól však napokon výsledok neovplyvnil. Na domácej strane boli totiž úspešní Ville Korhonen i Pavol Regenda. „Nie je to príjemné, ale pozitívnom je tento bod a určite máme na čom budovať. Krátke voľno nám padne vhod a do zostavy by sa mali vrátiť doráňaní hráči. Tí nám dodajú novú krv.“

Voľný týždeň vítajú všetkými desiatimi obe strany. Michalovčania síce nedokázali zabodovať v novom roku iba jediný raz, ale aj výkon proti Trenčínu naznačoval, že už toho majú celkom dosť.

„Zápasov bolo naozaj veľa a bolo to intenzívne. Trochu voľna padne vhod. Povenujeme sa rodinkám a potom sa do toho opäť vrhneme,“ poznamenal Jakub Suja, ktorého doplnil Juraj Faith. „Chlapci toho majú dosť. Potrebujú si trochu oddýchnuť aj od seba. Po prestávke nás čaká ťažký dvojzápas v Nitre a v Bratislave. Určite nás však teší, že sme sa po ťažkom začiatku dostali do kontaktu s čelom tabuľky a začali sme hrať svoj hokej. Nesmieme však zaspať na vavrínoch, pretože aj mužstvá za nami bodujú a je to veľmi vyrovnané.“

V prípade trenčianskeho tímu poslúži pauza na doliečenie zranených, ale aj na psychický oddych po posledných tesných prehrách.

„Za dva a pol mesiaca sme odohrali 31 zápasov a takú porciu sme ešte v tejto lige nezažili,“ upozornil tréner Ján Pardavý. „ Pauza teda príde vhod a tímy si oddýchnu mentálne i fyzicky. Po troch prehrách potrénujeme a pripravíme sa na rozhodujúcu fázu sezóny.“

Fotogaleria