Tipos extraliga

5:4 pp
(1:0, 2:3, 1:1, 1:0)
37. kolo, Číslo zápasu 218 (Základná časť) STEEL Arena Košice

Postrach Miškovca opäť úradoval

V deň zápasu proti Miškovcu pociťuje útočník Pavel Klhůfek zvláštne chvenie. Jeho hokejka sa mení na strelku a meno kanoniera HC Košice by malo byť v rámci predzápasovej prípravy súpera uvedené na tabuli hrubými písmenami.

Dvadsaťdeväťročný zlínsky odchovanec zaznamenal proti DVTK oba tohtosezónne hetriky, do maďarskej siete nasúkal osem zo svojich dvadsiatich gólov a strelecky sa nezapísal paradoxne iba pri najvyššom víťazstve 7:2 na ľade súpera (zabodoval tam zásluhou asistencie).

„Musím sa poďakovať vedeniu ligy, ktoré to takto rozlosovalo,“ rozosmial sa Pavel Klhůfek. Už vážnejším tónom pokračoval. „Chvála patrí spoluhráčom. Hlavne „Réwy“ mi to naservíroval tak, že to by ste dali aj vy. Natiahol tam na seba troch hráčov a ja so to už iba upratal do prázdnej bránky. Hetrik je vždy čerešničkou na torte. Bohužiaľ sa teraz nevyhnem platbe do kasičky, ale to k tomu patrí.“

Pri celkovom hodnotení zápasu však úplne spokojný nebol.

„Hodnotí sa mi to ťažko, pretože sme viedli 2:0, 3:1 i 4:3. Nie je možné, aby sme takéto zápasy púšťali. Blíži sa koniec sezóny a musíme sa naučiť hrať tak, ako sa bude hrať v play-off,“ krútil hlavou český útočník. „V Poprade sme to v tretej tretine udržali, teraz bohužiaľ nie. So štyrmi gólmi by sme mali doma bodovať naplno. V našej hre dochádza ku krátkemu podceneniu. Strelíme gól a myslíme si, že to pôjde samo. To krehké vedenie si musíme vážiť a pracovať na tom, aby sme ho nestratili. Víťazstvo však berieme, pretože sme mohli mať aj jeden bod a dokonca sme nemuseli mať žiadny.“

O zisku dvoch bodov rozhodol dvadsaťdeväťročný kanonier už v šiestej sekunde predĺženia.

„Hral som posledné striedanie v tretej tretine a tak som už iba chcel vystreliť a odísť strieľať. Bola to však strela cez obrancu a brankár ju asi nevidel,“ popísal víťazný moment Klhůfek.

Ziskom dvoch bodov znížili Košičania stratu na siedmy Trenčín na šesť bodov. „Stále je pred nami dostatok kôl a musíme ísť zápas po zápase. Verím, že sa ešte k súperom priblížime a dokážeme ich predbehnuť,“ pridal Pavel Klhůfek.

Šanca na predkolo play-off sa naopak pomaličky vzďaľuje „ľavovým medveďom“ z Miškovca.

„Je to už šesť bodov a to sme už odohrali o zápas viac. Ešte teda budeme mať čo robiť,“ povzdychol si slovenský útočník Karol Csányi. „V hre je však ešte stále dostatok bodov a je to na nás. Potrebujeme víťaziť. Snažíme sa o to celú sezónu, ale teraz nás nakopla trénerská zmena a ja verím, že nám pomôže dostať sa do tej desiatky.“

Hráči DVTK prehrali s Košicami všetkých päť tohtosezónnych duelov, no v piatkovom súboji predviedli nezlomnosť a k bodu sa dopracovali aj napriek tomu, že v zápase ťahali za kratší koniec.

„Sme spokojní aj s bodom,“ podotkol autor druhého gólu Miškovca. „Radi by sme brali všetky, ale  ceníme si, že sme dotiahli z 1:3. Do obrátok nás dostal vyrovnávajúci gól bezprostredne po inkasovaní toho štvrtého. Bol to zápas hore-dole a bolo tam veľmi veľa šancí. Miestami to bolo poriadne turbulentné a napokon rozhodol jeden gól.  V predĺžení sa bohužiaľ presadil Klhůfek, ale ceníme si aj bod.“

Jediný maďarský účastník súťaže získal z posledných troch zápasov štyri body a mužstvo si za pochodu zvyká na nový herný systém. Kanaďana Dave Allisona nahradil Viktor Tokaji.

„Určite to dodalo tímu impulz. Začali sme sa viac podporovať na ľade. V zápasoch i v tréningoch. Neodhadzujeme od seba puky a snažíme sa s nimi viac vytvoriť. Verím, že sa to prejaví aj zlepšenými výsledkami,“ dodal Karol Csányi.

Fotogaleria