Tipos extraliga

3:4
(0:2, 3:2, 0:0)
36. kolo, Číslo zápasu 215 (Základná časť) ZŠ Poprad

Skokan ľutoval pokašľaný úvod, Poirier sa konečne dočkal

Zaváhanie vedúceho Zvolena v Michalovciach ponúklo Popradčanom šancu vrátiť sa na čelo tabuľky. Tou však „kamzíci“ pohrdli. V súboji proti tradičnému východoslovenskému rivalovi z Košíc síce využili tri presilové hry, no to bolo z ich strany všetko a úspech slávili efektívni hostia.

„Pokašľali sme to v prvej tretine. Hrali sme tam profesorský hokej. Košice bojovali do poslednej minúty a za tú bojovnosť si víťazstvo zaslúžili. Ak by sme hrali celý čas tak, ako v druhej a tretej tretine, tak by sme vyhrali,“ skonštatoval po prehre 3:4 autor dvoch gólov Popradu Dávid Skokan. Okrem neho sa v početnej výhode presadil i najlepší extraligový strelec Marcel Haščák. „Presilovky máme silné a veríme si v nich. Nepresadili sme sa však pri hre piatich proti piatim a to nás stálo body.“

Aj podľa útočníka Mareka Zagrapana nastal hlavný problém už v úvode stretnutia.

„Vytvorili sme si síce dostatok šancí, ale nedali sme góly a oni ich strieľali poľahky. Ak sa dostanete do manka, tak sa vracia do zápasu ťažko. Snaha tam bola, ale musíme sa do toho tlačiť ešte viac a ísť tým gólom naproti,“ zamyslel sa 34-ročný útočník tímu spod Tatier.

Šanca na opätovný zisk pozície lídra tabuľky tak ostala nevyužitá. „Každý chce byť prvý. Máme dostatok času na to, aby sme sa pripravili na piatkový duel vo Zvolene. Tam to bude priama šanca dostať sa na čelo tabuľky,“ podotkol Zagrapan.

Košičania cestovali na sever Slovenska po štyroch prehrách v rade, no ich sebavedomie dvíhala vzájomná bilancia. Na Poprad to jednoducho vedia a zdolať ho dokázali už tretíkrát v sezóne.

„Potrebovali sme konečne bodovať naplno a som šťastný, že nám to vyšlo. Proti Popradu sa nám celkom darí, ale sú to vždy ťažké zápasy,“ upozornil brankár Dominik Riečický. K víťazstvu pomohol kvalitným výkonom a 34 úspešnými zákrokmi. Všetky tri góly inkasoval pri početnej nevýhode. „Oni majú tie presilovky výborné a opäť im to v nich napadalo. Dôležité však je, že sme to v tretej tretine ubránili. Veľmi nám pomohlo, že sme strelili prvé góly a po dlhšom čase sme nemuseli otáčať výsledok.“

Košičanom chýbali v posledných zápasoch góly, no pod Tatrami predviedli veľkú efektivitu. Do listiny strelcov sa zapísali obe nedávne posily Adam Lapšanský a Émile Poirier.

„Stále tvrdím, že z pohľadu obrany a brankárov sme na tom dobre. Sužuje nás koncovka a chýba nám klasický strelec. Získali sme Adama s Emilom a zatiaľ plnia to, čo sme od nich očakávali,“ pochválil tréner Jan Šťastný.

„Konečne som sa dočkal víťazstva!“ odfúkol si Kanaďan Poirier. „Musím povedať, že sme hrali dobre aj v posledných pár zápasoch, ale chýbal nám kúsok šťastia. Teraz sme získali želaný výsledok a celkovo sme si ho za svoj výkon zaslúžili.“

Útočník so skúsenosťami z NHL pridal ku svojmu druhému gólu sezóny aj dve asistencie.

„Nehral som dlhý čas a dostávam sa do toho od zápasu k zápasu. Môžem povedať, že v tomto zápase som sa cítil zatiaľ najlepšie od svojho príchodu na Slovensko. Chcelo to jednoducho trochu času a postupne si zvykám na európsky hokej. Teraz to už bolo celkom fajn a môže sa to iba zlepšovať,“ dodal spokojným tónom Émile Poirier.

Fotogaleria