Tipos extraliga

3:2 pp
(2:0, 0:1, 0:1, 1:0)
36. kolo, Číslo zápasu 214 (Základná časť) ZŠ Michalovce

Univerzál Zuzin oprášil netypickú rolu, Kubka so Šoltésom ukončili suchoty

Zvolenská bryndza michalovským „líškam“ nevonia a Zemplínčania stále čakajú na prvý triumf proti HKM v riadnom hracom čase. Zmeniť to nedokázali ani v nedeľnom súboji 36. kola, dva body ukoristené lídrovi tabuľky však nepredstavujú dôvod na sklamanie.

„Bol to veľmi ťažký zápas a Zvolen potvrdil, že nie je na čele tabuľky náhodou. Výborne sme sa však na nich pripravili a som rád, že sme dokázali vyhrať,“ skonštatoval spokojným hlasom autor víťazného gólu Dávid Šoltés. Svoj prvý gól od 11. decembra zaznamenal presnou strelou z prvej v presilovej hre v tretej minúte predĺženia. „Túto streleckú pozíciu mám veľmi rád a keďže sme hrali štyria proti trom, bolo tam trochu viac priestoru. Sadlo mi to výborne z prvej a som samozrejme veľmi rád, že to tam padlo. Čakal som dlhšie, ale potiahli to iní chalani a snáď mi to teraz bude padať častejšie.“

Zverenci Fína Tomeka Valtonena začali proti lídrovi výborne a v prvej tretine sa ujali vedenia gólmi Ville Korhonena a Pavla Regendu. V závere druhej dvadsaťminútovky však vysunul hosťujúci Branislav Kubka v oslabení Radovana Bondru a v 77. sekunde potom sám vyrovnal.

„Otvoril sa mi priestor a tak som išiel, išiel, až som bol zrazu blízko bránky. A tak som to skúsil,“ pousmial sa 32-ročný obranca, ktorý pridal k doterajším jedenástim asistenciám prvý gól sezóny. „Čakal som poriadne dlho a som rád, že už tá nula dosvietila. Čaká ma poplatok do kasičky, ale toto bude príjemná platba.“

Zvolenčania utrpeli tretiu januárovú prehru, no aj naďalej platí, že v roku 2021 dokázali zabodovať vo všetkých trinástich dueloch.

„Prehrávali sme o dva góly a návrat do zápasu nás stál kopec energie. Dokázali sme však vyrovnať a v závere sme to mohli v presilovke otočiť úplne. Nevyužili sme to, oni potom svoju presilovku v predĺžení využili. Aj bodík však má svoju cenu,“ vyslovil sa Peter Zuzin.

Tridsaťročný útočník odohrali zápas na Zemplíne v nezvyčajnej pozícii obrancu. Po zranení Bena Betkera vytvoril dvojičku s Oldrichom Kotvanom.

„Tréneri vedia, že som univerzálny hráč. Hrám centra, pravé i ľavé krídlo. Viem sa prispôsobiť a lepil som to počas celej našej maródky. Teraz nám vypadli obrancovia a tak som trénerovi pripomenul, že som už podobnú situáciu zažil. Na pozícii obrancu som zaskočil pred piatimi rokmi počas play-off proti Nitre. Vtedy sme mali iba štyroch bekov a ja som hral piateho. Vedel som teda, do čoho idem,“ okomentoval svoj netradičný záskok Peter Zuzin. Tak ako sa dalo čakať, počas zápasu predviedol aj niekoľko útočných výpadov. „Rolou obrancu nie je iba brániť a cúvať. To je samozrejme priorita, ale je dobré, ak zadák podporí aj útok. Treba si to však pozorne zvážiť a dopredu som tak išiel iba vtedy, keď napríklad prepadli obrancovia súpera a bol som istený. Kontroloval som si, či sa dokážem vrátiť dozadu.“

Ortodoxný obranca Branislav Kubka hodnotil výkon spoluhráča na novom poste uznanlivo. „Peter je výborný korčuliar s prehľadom v hre. Adaptoval sa preto rýchlo a obrancu môže hrať stále.“

Vydarený záskok univerzála Zuzina bol pre zvolenský tím pozitívom, oveľa menej príjemnejšia je správa o zranení kapitána Radovana Puliša. Ten opustil ľadovú plochu po tvrdom náraze do mantinelu päť minút pred koncom druhej tretiny a do hry sa už nevrátil.

Fotogaleria