Tipos extraliga

33. kolo, Číslo zápasu 194 (Základná časť) Ice rink Miskolc, HUN

„Líšky“ našli víťazný rytmus, vo vzduchu vetria šancu na ďalší tabuľkový posun

Nanovo vyskladaný michalovský tím sa v prvej časti sezóny dlho hľadal, no v januári už naplno ukazuje svoje možnosti. „Líšky“ zo Zemplína nedokázali zabodovať iba v jednom z deviatich zápasov úvodného kalendárneho mesiaca roka a v tabuľke už strácajú na štvrtú priečku iba jediný bodík.

„Sezónu sme nezačali dobre, ale doháňame, čo sa dá,“ poznamenal asistent trénera Juraj Faith. „Snažíme sa bodovať v každom zápase a upevniť si postavenie v prvej šestke. Radi by sme išli ešte vyššie, ale uvidíme, čo prinesú ďalšie zápasy.“

K zisku troch bodov v piatkovom súboji na ľade Miškovca sa dopracovali pomerne komfortným spôsobom. V priebehu trinástej až sedemnástej minúty strelili tri góly a bolo vymaľované.

„Tie góly boli veľmi dôležité,“ upozornil autor otváracieho presného zásahu duelu Marek Bartánus. „Dodalo nám to sily do ďalšieho priebehu a potom sme ukázali svoje skúsenosti. Som rád, že sme to zvládli kontrolovane a nepripustili sme nejakú dramatizáciu. Od prvého striedania sme hrali veľmi dobre, udržali sme to 60 minút a musím vyzdvihnúť perfektný výkon brankára Škorvánka.“

Po úvodných striedaniach to pritom na taký hladký triumf nevyzeralo. „Prvé dve, tri striedania boli z našej strany veľmi náročné a Miškovec tam mal šance. Ustáli sme to však a prvá tretina napokon rozhodla. Podali sme dobrý výkon podporený brankárom a sú to zaslúžené tri body,“ nadviazal Juraj Faith.

 

Z pohľadu štatistík išlo napokon o celkom vyrovnaný zápas a skóre 0:4 bolo podľa domáceho trénera Dave Allisona trochu kruté. Hráči maďarského tímu však doplatili na štvorminútový výpadok.

„V úvode zápasu sme mali viaceré kvalitné šance a podržal nás i brankár Kiss. Potom sme však na chvíľu zaváhali a nevedeli sme reagovať na góly súpera. Chlapci si musia uvedomiť, že hokej je hra, v ktorej musíme uvažovať od striedania k striedaniu a do každého z nich ísť naplno. Teší ma však ich následná reakcia. Mužstvo nepodľahlo frustrácii a po prvej tretine pokračovalo v tlaku a vytváraniu ofenzívy. Na tom môžeme budovať a toto je jediný spôsob, ktorý nás môže dostať na správnu cestu,“ konštatoval pokojným hlasom Allison.

Miškovec prehral tretí zápas v rade a pred jedenástou Banskou Bystricou vlastní už iba krehký, jednobodový náskok.

„Toto obdobie prehier nás určite neteší, ale verím, že nás to posilní a správnym prístupom to zvrátime,“ podotkol kanadský tréner tímu DVTK.

Zemplínčania momentálne riešia oveľa príjemnejšie problémy a vo vzduchu už vetria príležitosť na tabuľkový skok cez dvojicu Detva – Nitra. Práve súpera spod Poľany privítajú na svojom ľade už v nedeľu.

„Vzhľadom na kvalitu kádra chceme ísť čo najvyššie a vytvoriť si pozíciu pred play-off. Momentálne sme na dobrej vlne, darí sa nám a tento trend musíme udržať až do konca sezóny,“ zakončil Marek Bartánus.

Fotogaleria