Tipos extraliga

2:3 sn
(0:1, 1:1, 1:0, 0:0)
11. kolo, Číslo zápasu 62 (Základná časť) ZŠ Zvolen

Mikúš sa cítil ako v debatnom krúžku, rutinér Sýkora vychválil Petríka

ZVOLEN (SZĽH) - Šestnásť dvojminútových trestov, dva desaťminútové, množstvo šarvátok, slovných výmen, emócií. Derby medzi Zvolenom a Detvou býva vždy vybičované, inak tomu nebolo ani v utorok. „Medvedi“ si víťazstvom 3:2 po nájazdoch upevnili šiestu priečku, „bryndziarom“ stačil jeden bod na to, aby sa dostali na prvú.

Rutinér Sýkora, prekvapenie v bránke

Hostia prekvapili svojho rivala nasadením Romana Petríka do bránky. A práve 26-ročný zvolenský odchovanec mal veľký podiel na výhre svojho tímu. Pomohol mu k nemu 52 úspešnými zákrokmi. „V pondelok som bol prvýkrát na ľade a cítil som sa dobre. Pýtali sa ma, či môžem ísť do zápasu. Šiel som a skončilo to víťazne,“ povedal po zápase brankár, ktorý mal byť pôvodne pripravený až na piatkový duel proti Popradu. Pochvalu zožal aj od spoluhráča Jána Sýkoru: „K hokeju patrí aj šťastie, nám dnes prialo. Nemali sme dobrú fazónu a preto som rád, že sme vyhrali. Musím pochváliť Romana. Po jedenástich dňoch a jedinom tréningu pred ním treba dať klobúk dole. Chytal výborne.“

O nervozite na ľade, ale aj mimo neho sme písali už v úvode. „Všetky zápasy so Zvolenom sú takéto. Hrá sa kvalitný hokej, vyzerá to už ako play off. Oba tímy šli do toho na sto percent, veľa súbojov, emócií, striel. Ľudia, ktorí to doma pozerali, si určite prišli na svoje,“ pokračoval hrdina zápasu Sýkora,. Okrem gólu si pripísal aj víťazný samostatný nájazd. Tie už premieňa azda aj poslepiačky. „Naučil som sa to a viem to tam dať. Robím to stále, strieľam pod vyrážačku. Veľa brankárov o tom vie a vždy to tam prestrelím,“ usmievala sa opora Detvy.

Z hokeja sa stáva debatný krúžok

Trochu znechutene vyzeral po zápase domáci center Juraj Mikúš. „Aj teraz po zápase je to úplne zbytočne vyhecované. Čo si potrebujeme porovnávať? Každý zápas s nimi je takýto,“ netajil nespokojnosť s vyhrotenou atmosférou vicemajster sveta z roku 2012. „Chyba je v prvom rade na našej strane, lebo hráme až v príliš veľkých emóciách, nesústredíme sa na hokej. A to je to, čo súper chce. Druhá vec je tá, že z hokeja s nimi sa stáva debatný krúžok. Neustále čakáme na to, aby sa vhodilo buly, ich tréner debatuje s rozhodcami desať až pätnásťkrát po pplminúte. To je pre mňa nepochopiteľné a deje sa to každý zápas. Nikto s tým nič nerobí, potom z toho plynú emócie. Chalani sú nervózni, chcú hrať a potom to tak vyzerá. Nehovorím nič zlé, ale takýto debatný krúžok nemáme v žiadnom inom zápase.“

Hoci Zvolenčania boli favoriti, Detva im v tejto sezóne príliš nesvedčí. Zo štyroch vzájomných zápasov zvíťazili nad týmto súperom len raz. A aj teraz prehrávali 0:2 a vyzeralo to s nimi zle-nedobre. Jeden bod preto napriek hernej a streleckej prevahe brali. „Treba povedať, že Detva hrá obetavo, má výborné brejky. Za to si zaslúžia rešpekt. Je paráda, že sme aspoň vyrovnali. Dve tretiny nás ľahko prehrávali, chodili do prečíslení, my sme hrali veľmi naivne. V tretej sa viac zatiahli. Zaplať pán Boh za bod,“ dodal Juraj Mikúš.

Fotogaleria