Tipos extraliga

3:2
(0:1, 2:0, 1:1)
9. kolo, Číslo zápasu 51 (Základná časť) ZŠ Zvolen

Zvolen otočil duel vďaka presilovkám, Mikula vyzýva hráčov k väčšej efektivite

ZVOLEN (SZĽH) - Deväť zápasov po sebe zvíťazili hokejisti Popradu na súperových klziskách od začiatku sezóny. Málo vídanú šnúru im v nedeľu prestrihli Zvolenčania. Radosť domácich z výhry 3:2 bola dvojnásobná. Veď približne pred dvoma týždňami sa vrátili spod Tatier s výpraskom 2:9.

„Popradu sme mali čo vracať. Teší nás, že sa nám to podarilo,“ povedal autor dvoch gólov Václav Stupka. Vstup do stretnutia vyšiel lepšie „kamzíkom“. O výsledku však rozhodli presilové hry. Zverenci trénera Oremusa využili až tri zo štyroch početných výhod. „V poslednej dobe nám nešli. Snažili sme sa ich zjednodušiť,“ doplnil svojho spoluhráča Peter Hraško, autor víťazného presného zásahu.

„Pripravovali sme sa na to, že musíme zachytiť úvod. To sa nám až tak nepodarilo, ale opäť sme ukázali svoju silu. Prehrávali sme a dokázali sme to otočiť,“ tešil sa skúsený obranca, ktorý sa presadil aj v piatok na ľade Slovana. „Je to zásluha celej päťky, zatiaľ nám to sype. Chceme hrať jednoduchý hokej, v tom je naša sila. Pevne verím, že teraz pôjdeme na víťaznej vlne.“

Apropo, spomínaný debakel z Popradu, zdá sa, „bryndziarov“ opäť trochu naštartoval. Odvtedy prehrali len raz, bodovali však vo všetkých piatich odohraných zápasoch. „Možno sme práve takú facku potrebovali. Asi sme sa uspokojili sami so sebou. No hodili sme to za hlavu. Je jedno, či vyhráte 9:2 alebo 3:2. Dostanete za to rovnaké tri body,“ dodal Hraško.

Ak Handlovský, Zagrapan či Preisinger nezvýšia efektivitu, potom to vyzerá tak, že sa spoliehame iba na Haščáka. PETER MIKULA, tréner Popradu

Príčiny nezdaru hľadal hosťujúci lodivod Peter Mikula. „Pri hre 5 proti 5 sme boli viac ako vyrovnaným súperom. Aj prvá tretina nasvedčovala tomu, že tento duel by sme mohli dotiahnuť do víťazného konca. Bohužiaľ, opäť sa ukázala naša veľká slabina. Všetky tri góly sme inkasovali v oslabení, a to rozhodlo. K tomu nulové presilovky, tam vidím najväčšie príčiny našej prehry,“ odhalil nedostatky v hre svojich zverencov 65-ročný tréner.

Popradčania prežívajú najväčšiu výsledkovú krízu v sezóne. Kým doteraz vždy dokázali na prehru zareagovať víťazstvom, vo Zvolene to bolo ich tretie zaváhanie v rade. Sezóna je však dlhá a netreba robiť zbytočnú paniku. „Nič sa nedeje, trochu nám nepraje šťastie. Veľmi ťažko sa prepracovávame ku gólom. Z hľadiska pohybu sme ukázali, že tá sila v tíme je. V rozhodujúcej fáze nám však chýba väčšia chladnokrvnosť a efektivita,“ myslí si Mikula.

Skóre duelu pod Pustým hradom uzavrel Marcel Haščák. Bol to jeho 22. gól v sezóne. Pridať k nemu sa však musia aj ostatní. „Máme hráčov, ktorí majú kvalitu na to, aby potiahli tím. Ak Handlovský, Zagrapan či Preisinger nezvýšia efektivitu, potom to vyzerá tak, že sa spoliehame iba na Haščáka,“ zakončil pozápasový rozhovor s novinármi Peter Mikula.

Fotogaleria