4:1
(0:1, 4:0, 0:0)
3. kolo, Číslo zápasu 50059 (2019 U20 4 Nations Tournament) ZŠ Piešťany - Easton Aréna 379 divákov

Turnaj 4 krajín: Slováci po víťaznom obrate s Nórmi na 3. priečke

PIEŠTANY (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov zakončila účinkovanie na Turnaji štyroch krajín v Piešťanoch víťazstvom 4:1 nad Nórskom. O výsledku rozhodla druhá tretina, v ktorej strelili zverenci trénera Róberta Petrovického všetky štyri góly. Na podujatí obsadili konečnú tretiu pozíciu za prvými Švajčiarmi a domácimi Nemcami.

Sobotňajší duel sa nezačal pre Slovákov ideálne. Už v 3. minúte inkasovali po samostatnom úniku Finstada. Postupom času sa dostali do tempa a v druhej tretine dominovali. Nóri sa v nej dlho nedokázali vymaniť z obranného pásma a inkasovali štyri góly. Prvé dva v rozpätí 50 sekúnd 26. minúty. Slovenskí reprezentanti mohli trojgólový náskok navýšiť, no v záverečnom dejstve už neskórovali. Keďže v minitabuľke troch šesťbodových tímov mali najhoršie skóre zo vzájomných duelov s Nemcami a Švajčiarmi, obsadili tretiu pozíciu.

Turnaj štyroch krajín, Piešťany

Slovensko 20 – Nórsko 20 4:1 (0:1, 4:0, 0:0)

Góly: 26. Zekucia, 26. Paulíny, 30. K. Kováčik (Šeliga, Kňažko), 39. Ferenyi (Chromiak, Džugan) – 3. Finstad.

Diváci: 379.

Vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, strely: 37:14.

Zostava SR: Rabčan – Kňažko, Vitaloš, Zekucia, Mudrák, Dlugoš, Bučko, Ligas, Chratrnúch – Ďurina, K. Kováčik, Šeliga – Chromiak, Ferenyi, Džugan – Mrázik, Paulíny, Jendek – Hrabčák, J. Minárik, Sarvaš.

Róbert Petrovický, tréner slovenskej reprezentácie do 20 rokov:

„Chceli sme nadviazať na dobrý finiš zo zápasu s Nemeckom. Hoci sme už v úvode inkasovali prvý gól, boli sme trpezliví, postupom času herne i strelecky aktívni. Vybojovali sme si presilovky, dostali sa k dobrým zakončeniam pred bránkou a napokon aj do trojgólového vedenia. Tretiu tretinu sme zvládli umnou hrou. Pred turnajom sme si dali za cieľ vyhrať minimálne dva zápasy, čo sa nám podarilo. Posúvame sa meter po metri ďalej. Som spokojný.“

Fotogaleria