1:2 pp
(0:0, 0:1, 1:0, 0:1)
3. kolo, Číslo zápasu 50023 (Skupina B, Piešťany) ZŠ Piešťany - Easton Aréna 1363 divákov

Slováci opäť siahali po víťazstve, nakoniec prehrali s Ruskom po predĺžení

PIEŠŤANY (SZĽH) - Slovenskí hokejisti do 18 rokov podali výborný výkon aj v treťom zápase piešťanskej skupiny na turnaji Hlinka Gretzky Cup. Štastie im však neprialo ani do tretice. Po tesných prehrách so Švédskom a s USA prehrali naši hráči aj s Ruskom 1:2 po predĺžení.

Mladí Slováci sa v tomto zápase zlepšili v disciplíne, mali viac striel, iba troch vylúčených a dokonca využili aj presilovku. Treba však povedať, že aj Rusi boli v tomto smere veľmi efektívni, využili jednu presilovku z troch možných. Diváci si však na úvodný gól zápasu museli počkať do záveru druhej tretiny. Pri vylúčení Jakuba Koleniča otvoril skóre Nikita Buruyanov. Naši hráči však odpovedali už 44. minúte, keď pri vylúčení Avershina vyrovnal Oliver Fatul. Po remíze 1:1 pokračoval zápas predĺžením, v ktorom v 63. minúte rozhodol Trineyev.

O tom, že Slováci hrali naozaj vyrovnanú partiu s ruskými rovesníkmi svedčí aj strelecká štatistika. Kým naši zasypali brankára Askarova viac ako 30 strelami, Rusi vystrelili na Latkóczyho iba 20-krát.

Hlinka Gretzky Cup - skupina Piešťany:

SLOVENSKO "18" - RUSKO "18" 1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)

Góly: 44. Fatul (Chromiak, Lašák) - 40. Burjanov (Khusnutdinov, Mukhamadullin), 63. Trineyev
Pomer striel: 32:20
Vylúčenia: 3:5
Presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0
Rozhodovali: Baluška, D. Konc - Krajčík, J. Konc

Zostava SR: Latkóczy - Fatul, Kňažko, Stacha, Nemec, Groch, Putala, Jombík, Ketner - Chromiak, Myklukha, Lašák - Kašlík, Rehák, Kolenič - Mastič, Faith, Bačo - Nemec, Petráš, Lipiansky

Povedali po zápase:

Oliver Fatul, strelec gólu SR: "Myslím, že sme odohrali naozaj dobrý zápas a určite na tom môžeme stavať ďalej. Škoda, že ani na tretí raz neskončilo výhrou, ale so všetkými tromi družstvami svetovej špičky sme prehrali iba o gól, z toho dvakrát po predĺžení. Myslím si, že sme ročník, ktorý po dlhej dobe ukazuje, že môže bojovať o svoje miesto aj popri svetovej špičke. Žiaľ, nebudeme mať možnosť hrať elitnú kategóriu Majstrovstiev sveta, ale myslím, že s takýmito výkonmi sa určite do nej prebojujeme."

Samuel Kňažko, obranca SR: "Nemáme sa za čo hanbiť, prilákali sme ľudí do hľadiska dobrými výkonmi. Možno nám nepraje šťastena, keď vždy dostaneme gól v predĺžení, prípadne ho nevieme dať sami. Vždy sa snažíme to nejako zlomiť a vyhrať a už nás aj štve, že to nevychádza, aby sme sa na konci aj radovali, a nie iba smútili. S Ruskom nehráme každý deň a trúfam si povedať, že dnes sme odohrali jeden z najlepších zápasov proti ním. Som rád, že nám veľmi pomohli fanúšikovia a verím, že sme urobili dobrú reklamu slovenskému hokeju."

Oleksii Myklukha, útočník SR: "Odohrali sme dobrý zápas, síce to nakoniec nevyšlo ale myslím, že to bol veľmi dobrý výkon z našej strany. Snažili sme sa nestrácať puky, nevyhadzovať ich, a chceli sme si čo najviac prihrávať. Veľmi nám pomohol brankár, a trúfam si povedať, že aj ruský brankár sa veľmi zaslúžil o ich výhru."

Ivan Feneš, tréner SR "18": "Som rád, že sa tu nebavíme tretíkrát o nejakej náhode, ale že sú tu chlapci, ktorí naozaj ukazujú kvalitu. Dokázali sme odohrať tretí deň po sebe veľmi náročný zápas, ktorý nás stál opäť veľa síl, ale pre mňa je česť týchto chlapcov trénovať. Ukazujú neuveriteľnú chuť sa zlepšovať každým dňom. Videli sme v nich strašne veľa pozitívnej energie, a to je veľkým prínosom pre nás. Stále sme však iba na začiatku našej cesty a chceme sa zlepšovať každým dňom aspoň o kúsok. Zatiaľ sa nám to darí, a to ma veľmi teší."

Fotogaleria