3:4 pp
(1:2, 1:0, 1:1, 0:1)
2. kolo, Číslo zápasu 50019 (Skupina B, Piešťany) ZŠ Piešťany - Easton Aréna 1212 divákov

Hlinka Gretzky Cup: Slováci po výbornom výkone podľahli USA v predĺžení

PIEŠŤANY (SZĽH) - Slovenskí hokejisti do 18 rokov nastúpili v utorok na svoj druhý zápas na turnaji Hlinka Gretzky Cup v piešťanskej skupine. Po výbornom výkone opäť tesne prehrali, hoci tentoraz ich od víťazstva delilo necelých 7 minút. Napokon prehrali 3:4 v predĺžení, víťazný gól strelil Alex Gaffney. Góly slovenského výberu zaznemanali Rehák, Lašák a Chromiak.

Slováci aj v druhom zápase prehrávali, prvý gól inkasovali na konci 7. minúty, keď sa do streleckej listiny zapísal Avery Hayes. Samuel Rehák dokázal v 15. minúte vyrovnať, no mladí Američania sa opätovne ujali vedenia o tri minúty neskôr po góle Ryana Becka. V 18. minúte bol vylúčený Carson Bantle do konca zápasu, Slováci však nevyužili dlhú presilovku predelenú prestávkou. Druhé slovenské vyrovnanie tak prišlo až na konci druhej tretiny, keď skóroval Lašák.

Američania boli výrazne strelecky aktívnejší, kľúč k slovenskému úspechu však mohol prísť skrz presilové hry, naši však skórovali vždy len v rovnovážnom stave. V 53. minúte naklonil misky váh na slovenskú stranu Martin Chromiak. Hráči USA však už o minútu reagovali, keď využili presilovku pri vylúčení Olivera Fatula - 3:3.

Nasledovalo predĺženie, v ktorom však bol opäť vylúčený Roman Faith, vďaka čomu mohli Američania hrať presilovku vo formáte 4 proti 3. O ich výhre rozhodol v čase 63:25 Alex Gaffney.

Hlinka Gretzky Cup - skupina Piešťany:

SLOVENSKO "18" - USA "18" 3:4 (1:2, 1:0, 1:1 - 0:1)

Góly: 15. Rehák (Kolenič), 40. Lašák (Myklukha, Chromiak), 53. Chromiak - 7. Hayes (Gaffney, Ellis), 18. Beck (Kirwan, Ellis), 54. Schoen (Hanas, Cross), 64. Gaffney (Ratzlaff)
Pomer striel: 16:38
Vylúčenia: 8:5 na 2 minúty, Bantle (USA) 5+DKZ
Presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0
Rozhodovali: Stano, Novák - Gegáň, Frimmel

Zostava SR: Latkóczy - Fatul, Kňažko, Stacha, Nemec, Groch, Putala, Ketner, Jombík - Chromiak, Myklukha, Lašák - Kašlík, Rehák, Kolenič - Mastič, Faith, Bačo - Nemec, Petráš, Šramaty

Povedali po zápase:

Ivan Feneš, tréner SR "18": "Videli sme dnes opäť skvelý hokej. Obe drusžtvá stál tento zápas množstvo síl, ale myslím, že naši chlapci robia skvelú reklamu slovenskému mládežníckemu hokeju. Po dlhej dobe sme vyrovnaným súperom všetkým tímom na tomto turnaji. Naším cieľom je motivovať a dvíhať hráčov výkonnostne každý deň, aby sa vždy aspoň o kúsok zlepšili, a aj dnes sa nám to podarilo. Chlapci ukázali skvelú bojovnosť, bolo vidieť, že oba tímy majú aj ten včerajší zápas v nohách. Videli sme i tak skvelý hokej podčiarknutý vynikajúcimi výkonmi oboch brankárov. A treba povedať, že vždy keď slovenský hokej zaznamenal výraznejší úspech, tak to vychádzalo z výnimočného výkonu brankára. Aj my chceme náš tím postaviť na skvelých brankároch, pretože keď má brankár v zápase úspešné zákroky, celé družstvo to dvíha psychicky a herne hore. Klobúk dole pred Šimonom Latkóczym, ktorý aj dnes chytil a zlikvidoval niekoľko čistých šancí súpera."

Šimon Latkóczy, brankár SR "18": "Myslím, že sme odohrali dobrý zápas, chýbalo možno trošku šťastia na konci, a keby sme lepšie odohrali prvú tretinu a neinkasovali v nej dva góly, zrejme by ten zápas vyzeral úplne inak. Snažím sa chytiť, čo môžem, pretože dobrý výkon brankára je základ proti takýmto silným súperom. Proti USA sa vždy dobre chytá, majú veľa striel a musím byť stále v strehu. Som rád, že som mohol chalanom pomôcť aspoň takto k zisku jedného bodu, ale určite mohol byť nás výsledok aj lepší."

Nasledujúci zápas SR "18" v skupine na Hlinka Gretzky Cup v Piešťanoch

07. 07. 2019 Easton aréna, Piešťany 19.00 hod. Slovensko Rusko

Fotogaleria