Reprezentácia SR

1:4
(0:3, 1:0, 0:1)
1. kolo, Číslo zápasu 50005 ZŠ Piešťany - Easton Aréna 587 divákov

Príprava na Hlinka Gretzky Cup: Osemnástka nestačila na Kanadu

PIEŠŤANY (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov odohrala jediný prípravný duel pre pondelkovým štartom na prestížnom turnaji Hlinka Gretzky Cup. Mužstvo pod vedením trénera Ivana Feneša prehralo s favorizovanou Kanadou 1:4. Kľúčové momenty stretnutia sa odohrali už v prvej tretine. Výber z krajiny javorového listu dokázal v priebehu necelých 100 sekúnd trikrát skórovať zásluhou Poiriera, Foudyho a Guhleho.

Slovenským mladíkom sa podarilo vrátiť do zápasu na začiatku druhej časti hry. Na 1:3 znižoval v presilovej hre Oliver Fatul a bola to jediná využitá presilovka s celkovo siedmich početných výhod. Definitívnu podobu výsledku dal na začiatku záverečnej hry Kanaďan Seth Jarvis.

Slovenskú osemnástku sa od zajtra predstaví na Hlinka Gretky Cupe, kde jej budú v Piešťanoch súpermi výbery do osemnásť rokov zo Švédska, USA a Ruska.

 

Prípravný zápas pred Hlinka Gretzky Cup, Piešťany (Slovensko)

SLOVENSKO 18 – Kanada 18 1:4 (0:3, 1:0, 0:1)

Gól SR: 37. Oliver Fatul.

Diváci: 587

Vylúčení: 1:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, strely: 14:26

Rozhodcovia: Milan Novák, Milan Adamec – Daniel Konc ml., Juraj Konc ml.

Zostava SR20: Latkóczy – Kňažko, Fatul, Stacha, Nemec, Ketner, Putala, Jombík, Haborák – Chromiak, Myklukha, Lašák, Kašlík, Rehák, Kolenič, Mastič, Faith, Bačo, Šramaty, Petráš, Lipiansky.

Ivan Feneš – tréner slovenskej reprezentácie do 18 rokov:

"Bol to prvý medzinárodný zápas osemnástky v novej sezóne a nastúpili sme proti asi najkvalitnejšiemu súperovi, aký v tejto vekovej kategórii existuje. Sme za ten zápas vďačný, lebo nás preveril po všetkých stránkach. Chceli sme hrať od úvodu aktívne, ale potom prišla taká „hluchá“ dvojminútovka, v ktorej sme inkasovali tri góly v rýchlom slede. To nás pribrzdilo, prvá tretina nám nevyšla. Chalani hrali vôbec po prvýkrát v takejto medzinárodnej konfrontácii proti Kanade. Na druhej strane by som tím pochválil, od druhej tretiny sa mužstvo dvihlo hore – ukázalo charakter a od minúty k minúte sa zlepšoval. Mali sme viacero príležitostí, znížili sme na 1:3. Rozhodujúcim faktorom v zápase bola nevyužitá presilová hra na začiatku záverečnej tretiny. Disciplína chlapcov bola fajn, možno sme mohli mať lepší pohyb. Kde vidíme veľký nedostatok, mali sme veľké množstvo strát pukov či už v obrannom pásme, alebo pri prechode do rýchlych brejkov. To je naša slabina na ktorej musíme popracovať."

Fotogaleria