Tipsport liga

4:2
(1:1, 1:1, 2:0)
7. kolo, Číslo zápasu 413 (II. Nadstavbová časť sk. B (7.-12.)) Ice rink MAC Budapest, HUN

Detva sa vracia z Budapešti bez bodov

Budapešť 8. marca (TASR) - Hokejisti MAC Újbuda zvíťazili v nedeľňajšom domácom dueli 7. kola nadstavby v skupine o 7.-12. miesto Tipsport Ligy nad Detvou 4:2.

MAC Újbuda - HC 07 WPC Koliba Detva 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Góly: 5. Orban (Carlisle, Nagy), 32. Majoross (Nagy, Pozsgai), 56. Busenius (Klempa), 57. Nagy (Szücs) - 16. Lalík (Gašpar, Mons), 22. Andersons (Podešva, Král). Rozhodovali. Orolin, Konc st. - Šoltés, Konc ml., vylúčení: 6:6, presilovky: 1:2, oslabenia: 1:0.

MAC Budapešť: Bálizs - Busenius, Macaulay, Carlisle, Fejes, Garát, Pozsgai, Bugár, Orbán - Sofron, Strech, Szigeti - Klempa, Majoross, Kreisz - Orban, Pitt, Szücs - Nagy, Loczi

HC 07 WPC Koliba Detva: Zalivin - Fekiač, Golian, Turan, Andersons, Lalík, Gachulinec - Čenka, Klíma, Surový - Ščurko, Podešva, Král - Gašpar, Valent, Mons - Čacho

Detva navyše nevyhrala v hlavnom meste Maďarska už tri stretnutia v sérii a nezačala dobre ani tentokrát. Už v piatej minúte napriahol Brance Orbán a poslal domácich do vedenia. MAC mal potom prevahu, ale v 16. minúte Lalík vyrovnal a stanovil skóre prvej tretiny.

V tej druhej ubehlo len 64 sekúnd, keď Janis Andersons napriahol od modrej čiary a prestrelil Bálizsa - 1:2. V polovici zápasu mali Detvanci výhodu početnej výhody, ale inkasovali. Majoross utiekol ich obrane a vyrovnal. Do konca druhej tretiny už gól nepadol, no bližšie k nemu mali domáci hráči.

Aj v tretej tretine mohli ísť najskôr do vedenia hráči Újbudy. V 46. minúte hrali presilovú hru, ale bez efektu. Rozhodnutie napokon priniesla až 56. minúta. Klempa nabil do palebnej pozície Buseniusovi, ktorý strelil víťazný gól. Domáci vzápätí dôležitý triumf ešte poistili gólom Nagya.

Fotogaleria