Tipsport liga

2:3 pp
(1:1, 0:0, 1:1, 0:1)
6. kolo, Číslo zápasu 411 (II. Nadstavbová časť sk. B (7.-12.)) ZŠ Nové Zámky 1214 divákov

Predĺženie pre Nitru rozhodol Samuel Buček

Nové Zámky 6. marca (TASR) - Hokejisti HK Nitra vyhrali v piatkovom stretnutí 6. kola nadstavbovej časti Tipsport Ligy v skupine o 7.-12. miesto na ľade HC Mikron Nové Zámky 3:2 po predĺžení.

HC Mikron Nové Zámky - HK Nitra 2:3 pp (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)

Góly: 17. Jurík (Pavúk, Fábry), 46. Mikuš (Šille, Jurík) - 8. Scheidl (Morrison, Blackwater), 57. Morrison (Blackwater), 62. Buček (McNally). Rozhodovali: Tvrdoň, Goga - Gegáň, Crman, vylúčení: 5:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1214 divákov.

Nové Zámky: Nechvátal - Hatala, Magovac, Drtina, Fereta, Pavúk, Mikuš, Hain, Lauro - Obdržálek, Bajtek, Rogoň - Števuliak, Holovič, Andrisík - Fábry, Šille, Jurík - Procháczka, Ondrušek, Mikula

Nitra: Burgat - M. Versteeg, Pupák, Kubka, Rácz, Morrison, Mezei, Sloboda, McNally - Lušňák, Kollár, Scheidl - Buček, Minárik, Blackwater - Csányi, Yellow Horn, Čaládi - Hrušík, Šiška, Tábi

V tohtosezónnych zápasoch krajského derby vždy platilo, že úspešnejší bol domáci tím. Už po 83 sekundách hrali Nitrania presilovku, ako prvý preveril domáceho brankára švihom Kollár. Neskôr neuspel ani Scheidl. Nasledovala ďalšia početná výhra hráčov Nitry a tá už bola z ich pohľadu úspešná. Morrison nahodil od modrej čiary puk a ten po Scheidlovom teči zapadol za Nechvátalov chrbát.

Dobrú možnosť vyrovnať mal Obdržálek, ale mieril nad bránu a po Pavúkovej strieľanej prihrávke tečoval mimo Andrisík. Domáci sa dočkali v 17. minúte, keď vystrelil od modrej Pavúk a Jurík tečom zmiatol brankára Nitry.

Miroslav Kováčik, asistent trénera Nitry: "Videli sme výborný zápas na to, že sa jedná o súperov zo spodnej šestky."

V druhej tretine sa hral rýchly hokej. Oba tímy pokúšali šťastie, no bez efektu. Z prvej dobre pálil Čaládi, ale jeho strela mierila len do brankára. Nechvátal predviedol výborný zákrok aj pri Lušňákovom pokuse zblízka, keď si postrážil bránkovisko. Na druhej strane Bajtek nedokázal po Rogoňovom bekhende pretlačiť puk za brankára. Pekne vyzerala aj spolupráca Hrušíka so Šiškom, ale domáci brankár bol na mieste. Novozámčania mohli vyrovnať, keď Andrisík vyzval presnou prihrávkou Števuliaka, no ten bol faulovaný. V závere tretiny hrali Nitrania presilovku o dvoch hráčov, ktorú však prerušil klaksón.

Svoju početnú výhodu nezužitkovali ani v úvode tretieho dejstva. V 44. minúte sa po pravom krídle predral Šille a svojou aktivitou vybojoval domácim presilovku. Strelecké pokusy bekov Drtinu i Hatalu však zostali nevyužité. Zámčania však pridali na obrátkach a vyslúžili si ďalšiu početnú výhodu. Tú sa im aj podarilo využiť. Mikuš sa odhodlal k strele od modrej čiary a poslal domácich do vedenia.

Do brejku sa dostával aj Šille, no tiesnený nedokázal ideálne zakončiť. Na druhej strane Blackwater mieril spomedzi kruhov iba do brankára. Nitranom sa nakoniec podarilo vyrovnať vďaka Morrisonovmu pokusu od modrej čiary. Duel tak dospel do predĺženia. V ňom boli blízko k rozhodnutiu Obdržálek i Ondrušek, ale ani jeden z nich nedokázal v poslednej chvíli zasunúť puk do brány. Prišiel tak trest a z následného protiútoku sa presadil Buček a rozhodol zápas.

Hlasy po zápase

Miroslav Mosnár, tréner Nových Zámkov: "Súper mal lepší vstup do zápasu. Prvých desať minút dominoval, potom sme mu už boli vyrovnaným súperom a v druhej polovici tretiny sme mali aj viac čistých šancí. Škoda toho gólu v oslabení, mali sme puk na hokejke, nedali sme to von a súper nám dal gól. Druhú tretinu tiež začal lepšie súper. Oslabenie 3 proti 5 nám stálo aj dosť síl, no myslím si, že chalani to tam odmakali. Ustáli sme to a podarilo sa nám aj streliť gól. Už som veril, že sa nám to podarí dotiahnuť, škoda, že sme dostali gól na 2:2. Hráči to mali blokovať. V predĺžení sme mali šancu a z protiútoku sme dostali gól. Mrzí nás to, ale chlapcom nemáme čo vyčítať, dali do toho srdiečko."

Miroslav Kováčik, asistent trénera Nitry: "Videli sme výborný zápas na to, že sa jedná o súperov zo spodnej šestky. Klobúk dole pred Novými Zámkami za to, ako sa postavili k tejto nadstavbe. Aj keď sú už bez šance na postup, hrajú výborný hokej. Vedeli sme, čo nás čaká, pripravovali sme sa na to. Myslím si, že sme to aj dobre zvládali, samozrejme sú aj fázy zápasu, keď sa dostanete pod tlak. V prvej tretine sme mali šance, no padol nám tam iba jeden gól, čo bola škoda, lebo sme im mohli viac odskočiť. Potom hrali Zámky presilovku, tá ich nakopla a dostali sa viac do zápasu. V druhej tretine sme to mali zlomiť na svoju stranu, nepremenili sme presilovku 5 na 3. Dostali sme sa do situácie, keď sme prehrávali 1:2. Zámky hrali presilovku a hrali ako o život. Šťastnou strelou sa nám podarilo vyrovnať a v predĺžení sme strelili gól, čo nás veľmi teší."

Fotogaleria