Tipsport liga

6. kolo, Číslo zápasu 410 (II. Nadstavbová časť sk. B (7.-12.)) ZŠ Detva 488 divákov

Detva doma víťazne proti Michalovciam

Detva 6. marca (TASR) - Hokejisti Detvy zvíťazili v piatkovom 6. kole nadstavbovej časti Tipsport Ligy v skupine o 7. až 12. miesto doma nad Michalovcami 4:3.

HC 07 WPC Koliba Detva - HK Dukla Ingema Michalovce 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)

Góly: 14. Klíma (F. Fekiač), 19. Ščurko (Gachulinec), 50. Valent (Mons, Gašpar), 51. Podešva (Surový) - 12. Šimun (Lalancette, Phillips), 23. Galamboš (Ventelä), 56. Štrauch (Hvila). Rozhodovali: Štefík, Rencz (Maď.) - Rojík, Kis-Király (Maď.), vylúčení: 1:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, 488 divákov.

Detva: Zalivin - Golian, F. Fekiač, Andersons, Turan, Gachulinec, Lalík, Jendroľ - Surový, Klíma, Čenka - Král, Podešva, Ščurko - Mons, Valent, Gašpar - Ľupták, V. Fekiač, Čacho

Michalovce: Trenčan - Ventelä, Pukka, Kolba, Hančák, Vorobjev, Bdžoch, Borov, Zekucja - Phillips, Lalancette, Korhonen - Šimun, Galamboš, Giľák - Mašlonka, Linet, Safaraljev - Hvila, Toma, Štrauch

V prvej tretine sa hral svižný hokej, hráči sa snažili o streľbu a padali aj góly. Skóre otvorili hostia, keď prvú presilovú hru využil po peknej kombinácii Šimun. Domáci ale nerezignovali a do prvej sirény otočili skóre. Najprv vyrovnal v 14. minúte tečovanou strelou Klíma a v 19. minúte oslávil nekompromisným gólom domáci kapitán Ščurko svoj jubilejný 300. duel v slovenskej extralige.

Michalovce na začiatku druhej tretiny hrali v oslabení o dvoch hráčov, Detva súpera pritlačila, ale gól nedala. Naopak, pár sekúnd po tom, čo sa Dukla dostala do štvorice, našiel Ventalä prihrávkou Galamboša a ten po dravom prieniku prekonal Zalivina. To hostí nabudilo a v ďalšom priebehu tretiny dominovali, ale prevahu gólom vyjadriť nedokázali.

V tretej tretine sa striedali útoky na oboch stranách, v 48. minúte sa do šance dostal domáci Čacho, ale brankár Trenčan spoluhráčov podržal. V 50. minúte bol však už prikrátky na strelu Valenta z medzikružia. O necelú minútu už Detva viedla o dva góly, keď Surový poslal puk do jazdy Podešvovi a ten pohotovou a presnou strelou opäť prekonal Trenčana. Hostia strelili kontaktný gól v 56. minúte, keď Štrauch prepálil Zalivina.

Dráma vrcholila, pred domácou bránou to viackrát horelo. Michalovce skúsili ešte power play bez brankára, ale vyrovnať sa im už nepodarilo.

Fotogaleria