Tipsport liga

2:5
(0:0, 1:3, 1:2)
2. kolo, Číslo zápasu 398 (II. Nadstavbová časť sk. B (7.-12.)) ZŠ Detva 203 divákov

Detva doma nestačila na hokejistov MAC Újbuda

Detva 25. februára (TASR) - Hokejisti MAC Újbuda zvíťazili v utorok v zápase 2. kola nadstavbovej časti Tipsport Ligy v skupine o 7.-12. miesto na ľade Detvy 5:2.

HC 07 WPC Koliba Detva - MAC Újbuda 2:5 (0:0, 1:3, 1:2)

Góly: 23. Gašpar (Gachulinec), 54. Podešva (Surový, Mons) - 31. Klempa (Strech, Bodó), 37. Pitt (Macaulay, Bugár), 39. Strech (Macaulay, Sofron)), 50. Bodó (Macaulay, Sofron), 60. Kreisz (Strech, Sofron). Rozhodovali: Výleta, Kókai (Maď.) - Rojík, Kis-Király (Maď.), vylúčení: 4:5, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, 203 divákov.

Detva: Zalivin - Andersons, Lalík, Turan, Golian, Jendroľ, F. Fekiač, Gachulinec - Král, Klíma, Ščurko - Ľupták, Valent, Gašpar - Surový, Podešva, Mons - Čacho, V. Fekiač, Čenka

MAC: Bálisz - Macaulay, Bugár, Blake Orbán, Carlisle, Fejes, Garát, Schlekmann - Sofron, Strech, Kreisz - Bodó, Majoross, Klempa - Terbócs, Pitt, Brance Orbán - Szigeti, Nagy, Szücs

V prvej tretine absentovali vyložené šance na oboch stranách. Domáci boli strelecky o máličko aktívnejší, no brankári boli pozorní. Hostia hrali dvakrát v oslabení, keď za hákovanie a zdržiavanie hry musel na lavicu hanby slovenský legionár Klempa, no Budapešť sa bez väčších problémov ubránila.

V druhej tretine sa už Detva mohla radovať z úvodného gólu, keď sa v 23. minúte do pozície od ľavého mantinelu natlačil Gašpar a výborným zakončením nedal brankárovi MAC Báliszovi šancu. V 29. minúte hľadal Ščurko prihrávkou pred bránku Podešvu, ten ale minul. O chvíľu dostala šancu hrať v presilovke aj Budapešť, keď musel za hákovanie na trestnú lavicu Gašpar. A hostia početnú výhodu aj využili, pretože medzi kruhy dostal dobrú prihrávku Klempa a strelou nad Zalivinovu lapačku vyrovnal.

Potom opäť dostala presilovku Detva, z jej tlaku ale nezahrmelo, čo už neplatilo na druhej strane. V 37. minúte medzi dvoch domácich hráčov jednoducho nakorčuľoval Pitt, na nič nečakal a dobrou strelou dostal hostí do vedenia. O pár okamihov išiel na trestnú lavicu za podrazenie domáci Ščurko a MAC potvrdil efektivitu v presilovke. Strech sa najprv po dobrej krížnej prihrávke len zastreľoval a trafil bočnú sieť, potom ale už šikovne prestrelil Zalivina.

V tretej tretine mohol MAC v 45. minúte zvýšiť vedenie, ale Zalivin skvele zlikvidoval šancu Bodóa. Hostia dokázali, že v zápase im presilovky idú a v 50. minúte Bodó tvrdou bombou od modrej čiary potrestal vylúčenie Ščurka. Detva sa ešte nadýchla, v 54. minúte si strelu Podešvu zrazil hosťujúci hráč do vlastnej brány. Necelé štyri minúty pred koncom mohol v presilovke znížiť Král, ale Bálisz mu šancu zmaril dobrým zákrokom. V závere Detva hrala powerplay, ale piaty gól jej do prázdnej bránky dal Kreisz.

Fotogaleria