Tipsport liga

0:3
(0:1, 0:1, 0:1)
5. kolo, Číslo zápasu 377 (II. Nadstavbová časť sk. A (1.-6.)) STEEL Arena Košice 3940 divákov

Valent v Košiciach pri víťazstve Trenčína s čistým štítom, už štvrtým v sezóne

Košice 3. marca (TASR) - Hokejisti HK Dukla Trenčín zvíťazili v zápase 5. kola nadstavbovej časti Tipsport Ligy na ľade HC Košice 3:0. O góly "vojakov" sa postarali Peter Sojčík, Mathieu Brodeur a Lukáš Paukovček, brankár Michal Valent si pripísal 4. čisté konto v sezóne. Trenčania tak zdolali Košičanov až v piatom vzájomnom zápase v sezóne, predošlé štyri sa skončili tesnými víťazstvami "oceliarov".

HC Košice - HK Dukla Trenčín 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Góly: 20. Sojčík (McCormack, Bartovič), 25. Brodeur (Paukovček), 58. Paukovček. Rozhodovali: Müllner, Valach - Kacej, Jobbágy, vylúčení: 3:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3940 divákov.

HC Košice: Košarišťan _ Slovák, Zeleňák, Michalčin, Růžička, Bučko, Koch _ Paršin, Klhůfek, Sukeľ _ Rapáč, Skokan, Chovan _ Majdan, Bortňák, Vrábeľ _ Milý, Suja, Jokeľ

HK Dukla Trenčín: Valent _ McCormack, Stacha, Štach, Brodeur, Bokroš, Sládok, Petrovický _ Valach, Švec, Sojčík _ Sádecký, Paukovček, Hecl _ Bartovič, Špirko, Hlinka _ Krajč, Ferényi, Ďurina

Priebeh zápasu

Úvod zápasu bol herne v réžii Košičanov, ktorí sa snažili otvoriť skóre. Viaceré ich ofenzívne manévre vrátane presilovkových v 8. minúte však stroskotali na defenzíve Dukly na čele s brankárom Valentom. Trenčania sa v prvej tretine sústredili najmä na dôslednú hru vo vlastnom pásme, v závere prvej časti sa však osmelili aj v útoku. V 19. minúte sa im naskytla prvá presilovka, v ktorej Švec zakryl výhľad brankárovi Košarišťanovi Sojčík otvoril skóre - 0:1.

Aj začiatok druhej tretiny bol o snahe Košičanov o strelecký úspech, ale gólovo opäť udreli hostia. Paukovček vyhral buly pre obrancu Brodeura, ktorého pokus skončil v košickej bránke - 0:2. Domáci znervózneli, najmä v ofenzíve stratili sebaistotu a čoraz ťažšie sa dostávali pred Valenta. Trenčania organizovanou hrou držali dvojgólový náskok a ten mohli v 30. minúte aj navýšiť, no Košarišťana zachránila praví žŕdka. Konštrukcia bránky zvonila aj na opačnej strane, v 37. minúte nebol prvý košický gól dopriaty Paršinovi.

Trenčania nepoľavili z pozornej hry ani v tretej tretine. Brankár Valent často zneškodnil prvú strelu a spoluhráči nepúšťali domácich k dorážkam. K súvislejšiemu tlaku sa Košičania dostali v 53. minúte, ale ich presilovkový tlak neviedol ku gólu, na opačnej strane sa krátko na to neskončila gólom ani početná výhoda hostí. Domáci skúsili v 58. minúte hru bez brankára, v ktorej však spravili chybu v rozohrávke a Paukovček upravil na 0:3. Aj potom sa ešte domáci snažili prekonať Valenta, ale ten si postrážil čisté konto.

Fotogaleria