Tipsport liga

6:3
(1:3, 2:0, 3:0)
2. kolo, Číslo zápasu 368 (II. Nadstavbová časť sk. A (1.-6.)) ZŠ Pavla Demitru, Trenčín 2610 divákov

Trenčín piatimi gólmi otočil domáci zápas proti Popradu

Trenčín 25. februára (TASR) - Hokejisti HK Dukla Trenčín vyhrali utorňajší zápase nadstavbovej skupiny Tipsport ligy o 1.-6. miesto nad HK Poprad 6:3.

HK Dukla Trenčín - HK Poprad 6:3 (1:3, 2:0, 3:0)

Góly: 16. Paukovček (Hecl, Rajnoha), 21. Sojčík (Valach, Mikyska), 34. Špirko (Sádecký), 41. Brodeur (Sádecký, Paukovček), 48. Bokroš, 60. Brodeur - 6. Ri. Huna (Semeňák, Ulrych), 11. Lapšanský (Dalhuisen, Handlovský), 19. Ulrych (Svitana, Zagrapan). Rozhodovali: D. Konc st., Stano - Krajčík, Jurčiak, vylúčení: 7:6, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, 2610 divákov

Trenčín: Tomek - McCormack, Stacha, Rajnoha, Brodeur, Bokroš, Sládok, A.Dužek - Valach, Mikyska, Sojčík - Sádecký, Paukovček, Hecl - Hlinka, Špirko, Švec - Krajč, Ferényi, Ďurina

Poprad: Kristín - Ulrych, Martin Chovan, Larkin, Dalhuisen, J.Brejčák, Kozák, Dzivjak, Semaňák - Svitana, Zagrapan, Takáč - Lapšanský, Bjalončík, Handlovský - Mercier, Róbert Huna, Richard Huna - Matúš Paločko, Matej Paločko, Kundrík

Súperi sa na trenčianskom ľade stretli po štyroch dňoch znova. Trenčania ťahali pred stretnutím päťzápasovú sériu prehier. Dobre nezačali ani tento raz. Hostia spod Tatier boli od úvodných sekúnd aktívnejší, čo aj pretavili do gólu. V 6. minúte vystrelil od modrej čiary Semeňák. Jeho strelu tečoval Richard Huna natoľko šikovne, že sa puk zatrepotal v sieti. O minútu neskôr mohol zvýšiť vedenie podtatrancov Takáč, ale na gólmana vojakov nevyzrel. V 11. minúte rozbehnutí "kamzíci" viedli dvojgólovým rozdielom.

V presilovej hre po prihrávke Dalhuisena poslal puk do odkrytej časti bránky Lapšanský. V 15. minúte využil drobné zaváhanie popradskej obrany Paukovček. Pretlačil sa pred Kristína, ktorý jeho prvú strelu vyrazil, no ešte dokázal doraziť puk za ležiaceho gólmana. Hosťom sa v závere úvodnej časti podarilo využiť aj druhú presilovú hru. Na konci akcie bol Ulrych, ktorý strelou z voleja nedal Tomekovi šancu.

Ideálny vstup mali do druhej tretiny domáci hokejisti. Veľkú šancu mal Valach, jeho pokus Kristín vyrazil pred Sojčíka, ktorý už doklepol puk do siete. Prakticky okamžite mohol vyrovnať Hecl, ale zblízka bekhendom netrafil bránku a ani následný tlak nedokázali "vojaci" premeniť na gól. Aktivita Trenčanov pokračovala.

V 28. minúte mohol skóre vyrovnať Hecl, no ani tento raz po jeho bekhendovej strele nepadol gól. V polovici stretnutia sa neujalo ani zakončenie Špirka z ľavého kruhu. Trenčania napokon boli v aktivite odmenení gólom. Sádecký sa v presilovke neulakomil, prihral Špirkovi, ktorý poslal puk do opustenej popradskej bránky.

V 41. minúte už Trenčania viedli. Od modrej čiary vystrelil Brodeur a puk sa zatrepotal v sieti. Hra sa následne prelievala zo strany na stranu. V 48. minúte podnikol počas presilovky nájazd do útočného pásma Bokroš, vystrelil od mantinelu a prekvapil Kristína, ktorý si hokejkou zrazil puk do vlastnej siete. Deväť minút pred koncom poslednej tretiny hrali Popradčania presilovku. Dvakrát ideálne prihrával spoza brány Svitana. Takáčovo zakončenie vytesnil Tomek. O chvíľu neskôr zostal po Zagrapanovej strele puk za jeho chrbtom, no ešte stihol rýchlo zareagovať a zakryť ho lapačkou.

Hostia v závere odvolali gólmana Kristína, ale gólovo sa už presadiť nedokázali. Naopak, puk cez celé ihrisko poslal do bránky Brodeur a stanovil skóre na konečných 6:3.

Fotogaleria