Tipsport liga

1. kolo, Číslo zápasu 365 (II. Nadstavbová časť sk. A (1.-6.)) Tipsport Aréna Banská Bystrica 2343 divákov

Nadstavbovú časť začala Banská Bystrica víťazstvom proti Trenčínu

Banská Bystrica 23. februára (TASR) - Hokejisti HC '05 iClinic Banská Bystrica zvíťazili v 1. kole nadstavbovej časti Tipsport Ligy v skupine o 1.-6. miesto nad Duklou Trenčín 5:1.

HC '05 iClinic Banská Bystrica - HK Dukla Trenčín 5:1 (0:0, 3:1, 2:0)

Góly: 22. Lamper (Cardwell, Stupka), 31. Hohmann z trest. strieľania, 37. Hohmann (Southorn, Hickmott), 45. Šoltés (Bartánus, Hričina), 60. Hričina (Bartánus, Stupka) - 30. M. Hecl (McCormack, Sádecký). Rozhodovali: M. Korba (SR), Rencz (Maď.) - Stanzel (SR), Kis-Király (Maď.), vylúčení na 2 min: 8:12, navyše: L. Paukovček (Trenčín) 10 + DKZ za nešportové správanie, presilovky: 4:1, oslabenia: 0:0, 2343 divákov.

Banská Bystrica: Beskorowany - V. Mihálik, Southorn, Cardwell, Ďatelinka, Owens, Nemčík, Žiak - Hohmann, Hickmott, Jääskeläinen - Stupka, Mlynarovič, Šoltés - Lamper, Bubela, Kriška - Fafrák, Bartánus, Hričina

Trenčín: M. Tomek - Stacha, McCormack, Sládok, T. Bokroš, Brodeur, Rajnoha, Dúžek - Špirko, Mikyska, M. Valach - Sádecký, L. Paukovček, M. Hecl - Sojčík, J. Švec, M. Hlinka - Ďurina, Ferenyi, Krajč

Slávnostné buly duelu hodil kanadský hokejista Mathew Maione, ktorý získal v sezóne 2016/2017 s Banskou Bystricou titul a stal sa historicky najproduktívnejším obrancom najvyššej slovenskej súťaže. Hráči si však z jeho návštevy čo sa týka produktivity príklad nezobrali, pretože v prvej tretine videli diváci minimum šancí a žiadny gól.

Dravšie začali domáci, vyslali niekoľko striel na Tomeka, ale skóre mohli v 7. minúte otvoriť hostia. Valach sa však zoči-voči Beskorowanymu nepresadil. Bystričania sa potom dostali do prečíslenia dvoch na jedného a po prihrávke Hickmotta nevyužil tutovku Hohmann. Majster sa nepresadil ani v presilovke, zahral ju zle a na konci prvej tretiny nesupel ani voľný Bartánus pred výborným Tomekom.

Barani hrali na začiatku druhej tretiny presilovku a využili ju. V predbránkovom priestore si poradil voľný Lamper na 1:0. Následne sa dostali domáci aj do ďalšej početnej výhody, ale až tesne po jej skončení mohol z kruhu skórovať Jääskeläinen. Tomek bol však proti. Trenčania pohrozili v 29. minúte. Paukovček dostal parádnu prihrávku pred bránku, ale pri bekhendovom blafáku ho faulovali a gól nedal. Tento faul však potrestali hokejisti spod hradu Matúša Čáka v presilovke, keď z medzikružia vyrovnal Hecl.

Prešlo iba 16 sekúnd a hosťujúci Brodeur fauloval v tutovke Hohmanna. Ten premenil nariadené trestné strieľanie na 2:1. Majster mal potom viac z hry, vypracoval si niekoľko šancí a v nich neuspeli najmä Mlynarovič a Cardwell. V 37. minúte hrali domáci krátko v početnej výhode a opäť sa presadil Hohmann. Strieľal švihom z kruhu, Mlynarovič dobre clonil brankárovi Dukly, ktorý kapituloval po tretíkrát v stretnutí.

Domáci hrali na začiatku tretej tretiny dve presilovky a tú druhú využili. Po strele Bartánusa z medzikružia upratal vyrazený puk z ľavej strany do bránky voľný Šoltés na 4:1. Dukla sa potom snažila znížiť, ale mohla aj inkasovať. Hickmottovi nesadol puk na hokejku pred odkrytou bránkou. Na opačnej strane nevyužil zaváhanie Beskorowanyho pri rozohrávke pohotovou strelou Švec.

Trenčania nezužitkovali ani presilovku štyroch proti trom a v závere sa museli dokonca brániť v oslabení o dvoch hráčov. Inkasovali napokon aj piaty gól, keď sa bekhendom presadil po biliardovej akcii Hričina.

Fotogaleria