Tipsport liga

7:2
(0:0, 2:1, 5:1)
52. kolo, Číslo zápasu 360 (I. Základná časť) STEEL Arena Košice 7067 divákov

Tri góly Rapáča a päť asistencií Chovana priniesli víťazstvo Košíc

Košice 21. februára (TASR) - Hokejisti HC Košice zvíťazili v piatok v záverečnom zápase 1. fázy základnej časti Tipsport Ligy nad HC Nové Zámky 7:2.

Tromi gólmi sa na víťazstve domácich podieľal Branislav Rapáč, päť bodov za asistencie si pripísal Michal Chovan. Košičania skončili po 52. kole na 3. mieste.

HC Košice - HC Nové Zámky 7:2 (0:0, 2:1, 5:1)

Góly: 35. Haščák (Klhůfek, Chovan), 37. Rapáč (Chovan, Pavlin), 44. Rapáč (Chovan, Haščák), 46. Klhůfek (Haščák, Chovan), 51. Rapáč (Chovan, Zeleňák), 52. Bortňák (Klhůfek, Milý), 53. Faith (Sukeľ, Skokan) - 29. Holovič (Drtina, Obdržálek), 42. Rogoň (Labreque). Rozhodovali: Snášel, Kókai - Kis-Király (obaja Maď.), Bogdaň, vylúčení: 5:8 na 2 min., navyše Skokan (Koš.) a Hatala (N. Zám.) 10 min. za nešportové správanie sa, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 7067 divákov. Zmeny: 52. Nechvátal namiesto Pavlasa (N. Zám.)

HC Košice: Škorvánek - Pavlin, Repe, Růžička, Koch, Čížek, Zeleňák - Rapáč, Chovan, Haščák - Faith, Skokan, Sukeľ - Paršin, Bortňák, Klhůfek - Milý, Eliáš, S. Nagy

HC Nové Zámky: Pavlas (52. Nechvátal) - Hatala, Labrecque, Drtina, Fereta, Magovac, Pavúk, Hain - Števuliak, Bajtek, Andrisík - Obdržálek, Fábry, Jurík - Mikula, Holovič, Rogoň - Ondrušek

Zápasu predchádzala minúta ticha za bývalého košického útočníka a trénera Vladimíra Sviteka, ktorý nedávno zomrel vo veku 57 rokov. Domáci hokejisti si ho uctili aj čiernymi páskami na rukávoch a diváci skandovali okrem Svitekovho aj meno Ladislava Nagyho, ktorý vhodil čestné buly. Zápas sledovalo vyše 7-tisíc divákov, no tí neboli z prvej tretiny príliš nadšení. K videniu v nej bolo veľa nepresností na oboch stranách a veľa gólových príležitostí nepriniesli ani viaceré presilovky.

Góly začali padať až po prvej prestávke. Hostia umnou hrou dlho držali Košičanov mimo výhodných streleckých pozícií a viackrát im aj pohrozili z protiútokov. V 29. minúte sa dostali k presilovke, v ktorej Holovič zblízka prekonal Škorváneka - 0:1. Dianie na ľade ožilo, pribudlo nervozity i vylúčených. V 35. minúte domáci potvrdili, že im presilovky svedčia a bránku Pavlasa odklial Haščák - 1:1. O dve minúty už "oceliari" viedli, keď Chovanovu prihrávku usmernil Rapáč - 2:1.

Hostia, ktorí pricestovali do Košíc iba s tromi kompletnými formáciami, sa nevzdávali a v 42. minúte vyrovnal Rogoň, keď zakončil rýchly únik. Potom však k definitívnemu obratu zavelil Branislav Rapáč. V 43. minúte obišiel bránku a "rusnákovsky" prekonal Pavlasa. Krátko po ňom ukončil tlak domácich Klhůfek a bolo 4:2. Domáci dostali zápas definitívne pod kontrolu a v 51. minúte Rapáč skompletizoval hetrik - 5:2. Keď o 27 sekúnd Pavlasa prekonal aj Bortňák, došlo k novozámockej výmene brankárov. Nechvátal si udržal čisté konto iba 60 sekúnd, keď ho premiérovým gólom v TL prekonal 17-ročný Roman Faith.

Fotogaleria