Tipsport liga

49. kolo, Číslo zápasu 340 (I. Základná časť) ZŠ Nové Zámky 983 divákov

Nové Zámky uspeli po predĺžení, rozhodol Obdržálek

Nové Zámky 14. febuára (TASR) - Hokejisti HC Mikron Nové Zámky vyhrali v dueli 49. kola Tisport Ligy nad HK Dukla Ingema Michalovce 5:4 po predĺžení.

HC Mikron Nové Zámky - HK Dukla Ingema Michalovce 5:4 pp (1:1, 1:1, 2:2 - 1:0)

Góly: 10. Ondrušek (Mikula, Bajtek), 38. Jurík (Ordzovenský, Stupka), 52. Bajtek (Jurík), 55. Šille (Andrisík), 61. Obdržálek (Jurík) - 18. Kolba (Török), 29. Mesikämmen (Spilar, Lalancette), 56. Šimun (Borov), 60. Phillips (Lalancette, Pukka). Rozhodovali: Novák, Rencz, Frimmel, Kis-Király, vylúčení: 3:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 985 divákov

Nové Zámky: Nechvátal - Hatala, Ordzovenský, Drtina, Fereta, Magovac, Mikuš, Labrecque - Rogoň, Bajtek, Stupka - Obdržálek, Šille, Jurík - Števuliak, Fábry, Andrisík - Ondrušek, Mikula

Michalovce: Trenčan - Ventelä, Pukka, Kolba, Vorobjev, Mesikämmen, Ťavoda, Hančák - Spilar, Lalancette, Phillips - Mašlonka, Galamboš, Giľák - Török, Linet, Safaralejev - Hvila, Šimun, Borov

Súboj začali domáci o niečo aktívnejšie domáci Novozámčania. Do prvej vážnejšej šance sa dostali práve oni, keď Obdržálek nepremenil svoj bekhend zblízka po tom, ako ho spoza brány našiel Jurík. Úvodná desaťminútovka patrila herne domácemu tímu, ktorý svoju prevahu potvrdil aj gólovo. V 10. minúte sa vyrútila z obranného pásma trojica Novozámčanov, Mikula našiel z ľavého krídla Ondruška, ktorého švih michalovský brankár neudržal. Napriek tomu, že boli domáci lepším tímom, podarilo sa Michalovčanom ešte do prestávky vyrovnať. Strelou z pravého kruhu uspel Kolba.

Do druhého dejstva nastúpili aktívne už aj hostia, ale domáci brankár Nechvátal bol pozorný. Sympatickú akciu predviedla aj druhá novozámocká formácia, no k ideálnemu zakončeniu sa nedostal ani jeden z jej členov. V 28. minúte získali Michalovčania výhodu presilovky, ktorú aj zužitkovali. Z ľavého kruhu vyslal Spilar krížnu prihrávku cez útočnú tretinu na Mesikämmena a ten príklepom prestrelil domáceho gólmana.

Blízko k vyrovnaniu bol Andrisík ale jeho strela mierila tesne vedľa vzdialenejšej žrde. Závar pred michalovskou bránou spôsobila aj štvrtá formácia Zámčanov, výsledkom však bolo iba vylúčenie domáceho Bajteka. Domáci napodobnili súpera a v závere tretiny sa im podarilo vyrovnať. Ordzovenského príklep sa odrazil od zadného mantinelu, puk sa dostal k Juríkovi a ten ho pohotovo upratal do siete.

V úvode tretej tretiny si Zámky zahrali presilovku. Nebezpečne pálil spoza hráča Stupka ale Trenčan v bráne hostí bol pozorný. Oba tímy sa tlačili do útoku, bolo to však bez vyložených streleckých príležitostí. Prišla 52. minúta a domáci išli druhýkrát v zápase do vedenia. Peknú kombináciu s Juríkom a Obdržálkom zakončil gólovo Bajtek, keď sa natlačil pred brankára a zasunul puk za jeho chrbát.

Novozámčanom sa podarilo svoje vedenie zveľadiť vďaka Šillemu, ktorý spoza brány zasunul puk do siete. Netrvalo dlho a Michalovčania sa opäť dostali na dostrel vďaka Šimunovmu zakončeniu, ktoré zastavila až bránková sieť. Michalovce v závere odvolali brankára a 34 sekúnd pred koncom riadnej hracej doby sa im podarilo vyrovnať. K puku sa dostal nekrytý Phillips a z uhla skóroval.

Dva body nakoniec ostali na juhu Slovenska. V predĺžení sa po vhadzovaní dostal k puku Obdržálek a zblízka rozhodol.

 

Fotogaleria