Tipsport liga

49. kolo, Číslo zápasu 337 (I. Základná časť) ZŠ Zvolen 1460 divákov

Zvolen deklasoval Miškovec, Zuzin sa blysol hetrikom

Zvolen 14. februára (TASR) - Hokejisti Zvolena deklasovali v piatkovom domácom zápase 49. kola Tipsport Ligy Miškovec 9:2. Hetrikom sa blysol Peter Zuzin. Zvolenčania potvrdili vynikajúcu formu, keď zvíťazili siedmykrát za sebou.

HKM Zvolen - DVTK Jegesmedvék Miškovec 9:2 (2:1, 3:0, 4:1)

Góly: 16. Zuzin (Kubát, McPherson), 20. Thompson (Trotter, Corrin), 22. Zuzin (McPherson, Štrauch), 32. Tibenský (Betker), 36. Zuzin (Švarný, Corrin), 46. Halama (Betker, Švarný), 52. Tibenský (Petran, Marcinek), 55. McPherson (Mráz, J. Mikúš) 60. J. Mikúš (Štrauch) - 15. Láda (P. Kiss, Wehrs), 50. Szirányi (Valchař, P. Kiss). Rozhodovali: D. Konc st., Müllner - Krajčík, Gegáň, vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 1:0, 1460 divákov.

HKM Zvolen: Tomek - Stephenson, Betker, Kurali, Corrin, Švarný, Kubát, Petran - J. Mikúš, Trotter, Halama - Kelemen, B. Mráz, Thompson - Štrauch, McPherson, Zuzin - Kolenič, Tibenský, Marcinek - S. Petráš

Miškovec: Rajna (52. Adorján) - D. Kiss, Ross, Vandane, Göz, Wehrs, Szirányi - Beach, Galanisz, Rodman - Valchař, Vas, Beauviller - Harrison, Láda, Ritó - P. Kiss, Farkas

Domáci mohli otvoriť skóre už po dvoch minútach, keď sa Štrauch rútil sám na Rajnu, no nepochodil. Zvolenčania pykali v 15. minúte, keď Tomek neudržal strelu Wehrsa a Láda poslal hostí do vedenia. Z toho sa však dlho netešili, už o 77 sekúnd neskôr vyrovnal Zuzin a šesť sekúnd pred prvým klaksónom Thompson otočil stav zápasu.

Druhá tretina bola jasne v réžií Zvolenčanov. Už v úvode Zuzin zvýšil na 3:1, v 32. minúte hral Miškovec presilovku, no Betker sa dostal do úniku. Hoci trafil žŕdku, akciu dokončil Tibenský a Zvolen viedol už 4:1. To z ich strany nebolo všetko, v 36. minúte ukázali Zvolenčania ako hrať v početnej výhode, keď Švarného strelu dorazil Zuzin a skompletizoval svoj hetrik.

V záverečnom dejstve Zvolen nepoľavil a pridal ďalšie štyri góly. Na Halamov zásah odpovedal Szirányi, no Miškovec vzápätí inkasoval z hokejok Tibenského, McPhersona a konečné skóre stanovil necelú minútu pred koncom duelu Mikúš.

Fotogaleria