Tipsport liga

4:3 pp
(0:0, 2:2, 1:1, 1:0)
48. kolo, Číslo zápasu 332 (I. Základná časť) Arena Ondreja Nepelu 4185 divákov

Slovan sa doma natrápil a uspel až po predľžení

Bratislava 12. februára (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava si v stredajšom domácom zápase 48. kola Tipsport Ligy poradili s MAC Újbuda 4:3 po predĺžení.

Slovan Bratislava - MAC Újbuda 4:3 pp (0:0, 2:2, 1:1 - 1:0)

Góly: 31. Zigo (Sersen), 34. Bačik (St. Pierre, Basaraba), 47. Jendek (Šedivý, Sloboda), 64. Sersen (Štajnoch) - 28. Sofron (Pozsgai, Klempa), 29. Stretch (Klempa, Bodó), 46. Nagy (Szigeti). Rozhodovali: D. Konc st., Valach - Synek, Durmis, vylúčení: 7:7 na 2 min, navyše Urbánek (Slovan) 10 min za vrazenie na mantinel, Pozsgai a Stretch (obaja MAC) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 4185 divákov.

Slovan Bratislava: Habal - Bačik, Sersen, Štajnoch, Hudec, Šedivý, Kučný, Demo - Pance, Zigo, Abdul - Basaraba, St. Pierre, Bondra - Jendek, Kytnár, Sloboda - Urbánek, Viedenský, Matoušek - Petráš

MAC Újbuda: Bernard - Bl. Orbán, Pozsgai, Bugár, Carlisle, Macaulay, Garát, Lakatos - Terbócs, Pitt, Br. Orbán - Sofron, Stretch, Klempa - Bodó, Majoross, Kreisz - Szigeti, Nagy, Löczi

Slovan začal duel ako sa na favorita patrí. Hostí zatlačil, prvú šancu mal Martin St. Pierre, ktorý odohral 1000. zápas v kariére. Za tento míľnik ho pred zápasom odmenil generálny manažér klubu Juraj Bakoš pamätným dresom. Ďalšiu príležitosť zmaril Pancemu výborným zákrokom Bernard. Potom sa osmelil aj MAC, Macaulaya vychytal Habal. Svoju možnosť nepremenil ani Urbánek, diváci tak v prvom dejstve gól nevideli.

Nevideli ho ani po ďalších dvoch šanciach Slovana, ktoré si vypracovali najskôr Kytnár a po ňom aj Abdul. Obaja sa sami rútili na Bernarda, ale puk za jeho chrbát nedostali. Ako sa to robí ukázali hostia v 28. minúte pri presilovej hre, keď Habala prestrelil Sofron. Ešte väčšia pohroma pre "belasých" prišla vzápätí pri ďalšej početnej prevahe súpera, gól strelil Stretch. Až potom začal strieľať góly aj Slovan. V 31. minúte stihol znížiť Zigo a hneď po ňom vyrovnal po peknej individuálnej akcii Bačik.

Tím z Budapešti však opäť išiel do vedenia po šiestich minútach tretej tretiny, keď Habala prekonal Nagy. Radosť Újbudy však trvala len 45 sekúnd, na 3:3 vzápätí vyrovnal Jendek. Slovan potom dostal šancu rozhodnúť v dvoch presilových hrách, ktoré hral tesne po sebe, ale túto výhodu nevyužil. Potrestať ho mohol Sofron, ale päť minút pred koncom trafil len žŕdku. Na druhej strane neuspel ani Viedenský, zápas tak išiel do predĺženia.

Najväčšiu šancu v ňom mal Abdul, ale duel napokon rozhodol až Sersen v 64. minúte, keď bombou od modrej čiary využil presilovú hru.

Fotogaleria