Tipsport liga

6:0
(1:0, 2:0, 3:0)
47. kolo, Číslo zápasu 328 (I. Základná časť) ZŠ Zvolen 1530 divákov

Zvolen pokračuje v dobrých výkonoch, dosiahol už šieste víťazstvo za sebou

Zvolen 2. február (TASR) - Hokejisti Zvolena zvíťazili v piatom zápase Tipsport Ligy za sebou. V nedeľnom domácom stretnutí 47. kola zdolali Nové Zámky hladko 6:0.

HKM Zvolen - HC Mikron Nové Zámky 6:0 (1:0, 2:0m 3:0)

Góly: 8. Parks (Corrin, Trotter), 35. Thompson (Mráz), 40. McPherson (Corrin, Trotter), 45. Halama (Mikúš, Švarný), 54. Mráz Marcinek, Kolenič), 59. Betker (Corrin, Thompson). Rozhodovali: Štefik, Rencz (Maď.) - Kis-Király (Maď.), Rojík, vylúčení: 6:8 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1530 divákov

HKM Zvolen: Hollý - Kubát, Betker, S. Tomko, Corrin, Švarný, Meliško - Mikúš, Trotter, Halama - Parks, McPherson, Štrauch, Kelemen, Mráz, Thompson - Špirko, Tibenský, Marcinek - Kolenič

HC Mikron Nové Zámky: Nechvatal - Hatala, Ordzovenský, Drtina, Fereta, Pavúk, Mikuš - Bajtek, Šille, Stupka - Obdržálek, Fábry, Jurík - Števuliak, Hruška, Rogoň - Mikula, Holovič, Ondrušek

Prvú šancu si vypracovali Zvolenčania vo vlastnom oslabení, keď sa do úniku dostal Parks, no Nechvatala neprekonal. Zaváhanie napravil v 8. minúte, keď tentoraz v presilovke trafil presne - 1:0. Zvolen v prvej tretine dominoval, súpera prestrieľal 17:6, no náskok nezveľadil.

V polovici druhej časti hry mali dobrú šancu na vyrovnanie hostia, ale Rogoň so Stupkom nezužitkovali prečíslenie, keď dobrý obranný zákrok predviedol Corrin. Záver dejstva patril Zvolenčanom, najprv v 35. minúte zvýšil na 2:0 Thompson, osem sekúnd pred klaksónom dorazil jeho strelu do bránky McPherson.

Novým Zámkom zápas príliš nevychádzal, v 45. minúte inkasovali kuriózny gól, keď spoza bránky skóroval Halama s prispením hosťujúceho brankára. Blízko k čestnému zásahu bol v 51. minúte Drtina, ale trafil iba žŕdku. Zvolenčania v závere pridali ďalšie dva góly, v 54. minúte upravil Mráz na 5:0 a 68 sekúnd pred koncom stanovil rezultát Betker.

Hlasy po zápase

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "Musím povedať, že v prvej tretine sme sa celkom trápili. Chceli sme vytvoriť ešte väčší tlak napádaním, čo sa nám nedarilo. Nové Zámky tam mali pár dobrých šancí, ale Juraj Hollý nás držal v zápase. Keby súper za stavu 1:0 vyrovnal, alebo dal ďalší gól, tak by to bolo ešte horšie. V tretej tretine sme konečne začali znovu hrať hokej, ktorý chceme hrať, teda napádať a všetko dávať do bránky, tým pádom padali aj góly. Dávali sme to do bránky, išli za dorážkami, tomu musia chalani veriť, aby sme v tom pokračovali. Som veľmi rád, že sme zvládli tento zápas a musím poďakovať všetkým chalanom za predvedený výkon."

Ladislav Branikovič, tréner Nových Zámkov: "Zvolen nám aktívnym pohybom, napádaním a presingom neumožnil hrať hru, na ktorú sme sa pripravovali a ktorú sme chceli dnes hrať. Napriek tomu si myslím, že výsledok je pre nás krutý. Bohužiaľ, je taký, aký je."

Fotogaleria