Tipsport liga

3:2
(0:1, 2:0, 1:1)
40. kolo, Číslo zápasu 278 (I. Základná časť) STEEL Arena Košice 4820 divákov

Víťazstvo "oceliarov" a 16. zápas v sérii s minimálne jedným získaným bodom

Košice 12. januára (TASR) - Hokejisti HC Košice zvíťazili v zápase 40. kola Tipsport ligy nad HK Dukla Trenčín 3:2. Pre "oceliarov" to bol už 16. zápas v sérii s minimálne jedným získaným bodom. V tabuľke sú naďalej na 1. mieste pred Banskou Bystricou.

HC Košice - HK Dukla Trenčín 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)

Góly: 21. Haščák (Skokan, Květoň), 25. Rapáč (Bortňák, Jokeľ), 55. Suja (Koch, Pavlin) - 14. Kajínek (Lapšanský), 51. Sojčík (Lapšanský, Valach). Rozhodovali: Müllner, Baluška - Šoltés, J. Konc ml., vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 4820 divákov.

HC Košice: Košarišťan - Slovák, Růžička, Pavlin, Koch, Čížek, Repe, Zeleňák - Květoň, Skokan, Haščák - Belluš, Chovan, Klhufek - Rapáč, Bortňák, Suja - Milý, Eliaš, Jokeľ

HK Dukla Trenčín: Valent - Stacha, Kajínek, McCormack, Sládok, Bokroš, Starosta, Rajnoha - Bartovič, Švec, Lapšanský - Alderson, Bezúch, Mikyska - Valach, Sojčík, Hecl - Ferényi, Balán, Džugan

Čestné buly zápasu hodili bývalé skokanky do diaľky Danka a Janka Velďákové, ktoré v septembri 2019 ukončili svoje kariéry. Úvod zápasu poznačilo viacero vylúčených na oboch stranách, ale skóre sa nezmenilo. V 7. minúte mohol Haščák poslať domácich do vedenia, ale Valent jeho sľubnú šancu zmaril. V 14. minúte obranca hostí Kajínek nahodil puk na košického brankára, ktorý nemal ideálny výhľad a Dukla viedla 1:0. Druhý gól "vojakov" mohol v 18. minúte pridať Džugan, ale Košarišťana neprekonal.

Košičania vstúpili do druhej tretiny ofenzívne nabudení a ich snahu otočiť skóre podporil Haščák, ktorý už po 40 sekundách elegantne zakončil rýchlu kombináciu - 1:1. Aj v ďalších minútach druhej časti sa hralo viac pred bránkou Valenta. V 25. minúte hostia nedostali puk spred bránkoviska a Rapáč pohotovou strelou upravil na 2:1. Ďalší gól domácich mohol pridať Květoň, jeho pokus zblízka však Valent kryl a trenčianskeho brankára krátko na to neprekonal ani Koch.

Trenčania sa v tretej tretine snažili o vyrovnanie, sľubnú príležitosť mal v 47. minúte Alderson, ale Košarišťan sa stihol presunúť. Hosťom to vyšlo v 51. minúte, keď sa v presilovke usadili v pásme a v závere početnej výhody Sojčík upravil na 2:2. O tri minúty sa Košičania usadili pred Valentom, ktorý kapituloval po strele Suju - 3:2. Hostia sa v závere nedostali k súvislejšiemu tlaku, Košičania si tesný náskok postrážili aktívnou defenzívou. Nič na tom nezmenila ani krátka hra hostí bez brankára.

Fotogaleria