Tipsport liga

2:5
(2:1, 0:1, 0:3)
40. kolo, Číslo zápasu 276 (I. Základná časť) ZŠ Zvolen 2942 divákov

Víťazstvo Slovana režíroval trojgólový Kytnár

Zvolen 12. januára (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľu v 40. kole Tipsport Liga na ľade Zvolena 5:2.

HKM Zvolen - HC Slovan Bratislava 2:5 (2:1, 0:1, 0:3)

Góly: 7. Betker (McPherson, Corrin), 18. B. Mráz (Betker, Corrin) - 12. Kytnár (Sersen), 33. Kytnár (Matoušek, Štajnoch), 41. Zigo (Abdul, Puliš), 46. Kytnár (Meszároš, Basaraba), 54. Zigo (Abdul, Puliš). Rozhodovali: M. Novák, Snášel ml. - Stanzel, Synek, vylúčení: 6:6, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, zmeny: Zvolen od 17. min. bez Tibenského, 2942 divákov.

Zvolen: T. Tomek - Švarný, Betker, Corrin, Stephenson, Drgoň, S. Tomko, Meliško - Marcinek, B. Mráz, Thompson - Špirko, Parks, McPherson - Kolenič, M. Halama, Kelemen - Tibenský, P. Halama, S. Petráš

Slovan: Brust - Sersen, Bačík, Meszároš, Štajnoch, Kučný, Šedivý - Abdul, Zigo, Puliš - Basaraba, St. Pierre, R. Bondra - Kukumberg, Kytnár, Matoušek - D. Jendek, Urbánek, Žitný

Vo Zvolene sa hral od úvodu svižný hokej. Domáci kouč poprehadzoval rozostavenie hráčov, z pôvodnej súpisky nezostal kameň na kameni. Prvú šancu mali 'bryndziari'. Z prečíslenia sa dostal do koncovky v štvrtej minúte úplne voľný Mráz, ale zlyhal. Na opačnej strane dobrou strelou zamestnal Tomeka Kytnár. Skóre sa menilo v siedmej minúte. Betker spoza kruhov nahodil puk a ten letel nad ľadom presne k žrdi - 1:0.

V následnom tlaku odmietol druhý gól M. Halama. Slovan sa dostal k nátlakovej hre počas dvoch presiloviek v rade. Práve v čase, keď končila druhá početná výhoda 'belasých' strieľal Sersen najprv do žŕdky, no ďalšiu jeho delovku gólman HKM už musel vyraziť a z dorážky uspel v páde Kytnár - 1:1. Bratislavčania mali následne veľkú prevahu, zastavila ju až presilovka Zvolena, v nej Brust podržal svoj tím. Napokon však kapituloval v osemnástej minúte. Do úniku sa dostal v oslabení od modrej obrannej čiary rýchly Mráz a rutinérsky zakončil - 2:1.

Aj v strednom dejstve sa hral hokej hore - dole s množstvom šancí, no už bez zraneného zvolenského útočníka Tibenského, ktorý putoval do nemocnice. Domáci mohli ísť do dvojgólového vedenia ak by prienik Parksa nezastavil vo finálnej fáze faulom Meszároš. V následnej presilovke McPherson strieľal do žŕdky. V 26. minúte mal vyrovnanie na hokejke úplne voľný Puliš, no mieril tesne vedľa.

Potom prišli veľké šance Zvolena, trestuhodne ich nevyužili Kelemen, M. Halama i Tomko a prišiel trest. V 35. minúte vznikol závar pred zvolenskou bránkou, z ktorého profitoval Kytnár - 2:2. V závere druhej tretiny mali 'rytieri' spod Pustého hradu drvivý tlak, ale nevyťažili z neho tretí gól. Nedokázali sa totiž presadiť ani z prečíslenia troch proti jednému, Brust skvele zasiahol pred Špirkom a Thompsonom.

Slovanistom vyšla na začiatku tretej tretiny rýchla akcia, na konci ktorej pohotovo bez prípravy zakončoval nepokrytý Zigo - 2:3. Štvrtý gól mal o pár sekúnd na 'palici' jeho spoluhráč St. Pierre, mieril však vedľa. Presnejší bol v 46. minúte Kytnár, dostal dobrý puk pred bránku a pri ľavej žrdi nedal bekhendom Tomekovi žiadnu šancu, zaknihoval hetrik - 2:4.

Domáci potom pridali, mali viac z hry, útočili, ale gól dali opäť bratislavská hokejisti. Prihrávka Abdula prešla pomedzi nohy Stephensona a voľný Zigo sa znovu nemýlil - 2:5. V závere sa ešte Zvolenčania snažili o tretí gól, ale Brust si poradil so strelami Marcineka, Kelemena i Švarného a na opačnej strane dobre zasiahol Tomek pri tutovke Žitného.

Fotogaleria