Tipsport liga

32. kolo, Číslo zápasu 218 (I. Základná časť) ZŠ Pavla Demitru, Trenčín 2280 divákov

Jednoznačné víťazstvo Trenčína s maďarským Miškovcom

Trenčín 20. decembra (TASR) - Hokejisti trenčianskej Dukly zvíťazili v piatkovom domácom zápase 32. kola Tipsport Ligy nad maďarským Miškovcom 5:1. Uspeli vo štvrtom súboji za sebou, hostia prehrali po troch víťazstvách.

Dukla Trenčín - DVTK Jegesmedvék Miškovec 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)

Góly: 7. Alderson (McCormack, Lapšanský), 12. Sádecký (Kajínek), 20. Sojčík (McCormack, Mikyska), 21. Alderson (Valach), 54. Hecl (Sádecký) - 55. Beach (P. Kiss, Galanisz). Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše: Göz (DVTK) 5+DKZ za napadnutie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Adamec, Snášel - J. Konc ml., D. Konc ml., 2280 divákov

Trenčín: Tomek - Starosta, McCormack, Štach, Bokroš, Kajínek, Sládok, A. Dúžek - Valach, Mikyska, Alderson - Hecl, Sádecký, Bartovič - Lapšanský, Balán, Sojčík - Bezúch, Ferényi, Chromiak - Maniaček

Miškovec: Rajna - Vandane, Vojtkó, Dudas, Göz, D. Kiss, Szirányi - Reszegh, Vas, Beauviller - D. Rodman, St. Pierre, Beach - P. Kiss, Galanisz, Miskolczi - Farkas

Domáci tím začal aktívne. K tomu mu výrazne pomohli dve rýchle vylúčenia hosťujúcich hráčov, pričom Göz dostal za napadnutie päťminútový trest a do konca zápasu. Počas dlhej presilovej hry Trenčania nastrelili konštrukciu bránky po zakončení Sádeckého.

Minútu pred koncom početnej výhody napriahol Alderson a puk prešiel pomedzi chrániče do Rajnovej siete. O päť minút neskôr nahodil puk od modrej čiary Kajínek. Šikovne ho tečoval Sádecký a Rajna bol po druhý raz bez šance. Prvá tretina priniesla svižný hokej. O čosi navrch v nej mali zverenci Jána Pardavého. V závere pridal v presilovej hre tretí gól Sojčík, keď tečoval McCormackovu strelu z pravého kruhu.

Ideálny vstup zaznamenala Dukla do prostrednej tretiny. Už po 34 sekundách Valach prihral Aldersonovi a ten strelou z voleja pridal štvrtý úspech Trenčanov. Zápas sa nasledujúce minúty niesol v znamení exhibičného hokeja, akoby už o všetkom bolo rozhodnuté. Trenčania udávali tempo a hostia sa snažili vyčkávať na brejkové situácie. V polovici stretnutia mal prvý gól Miškovca na hokejke P. Kiss. Jeho tvrdá strela sa obtrela o konštrukciu bránky.

V 36. minúte sa uvoľnil Chromiak. Prihral do tandemu Lapšanskému, ale jeho pokus nebol úspešný. V tej istej minúte mal výhodu trestného strieľania Sádecký, no blafák do forhendu mu nevyšiel. V 37. minúte neskončila v sieti ani prudká strela od Vasa, ktorá sa obtrela o žrď. V priebehu pár sekúnd sa podobný scenár v podaní maďarského tímu zopakoval ešte dvakrát. V závere druhej tretiny neuspeli Trenčania pri trestnom strieľaní opäť. Tentoraz neskóroval Lapšanský.

Dukla začala záverečnú tretinu aktívne. Sojčík nenašiel medzeru v postavení brankára Rajnu. Následne v prečíslení neuspel Chromiak, ktorý sa sľubnej šance "zľakol". V 48. minúte mal piaty gól na Trenčanov na hokejke Valach, ale nepretlačil betón Rajnu. V záverečnej desaťminútovke nastrelil konštrukciu bránky aj Alderson. Šesť minút pred koncom sa uvoľnil Hecl, nakorčuľoval si na os klziska a nad lapačku brankára pridal piaty gól Trenčína. O minútu neskôr chybovala obrana domácich a puk do odkrytej časti bránky poslal Beach.

Fotogaleria