Tipsport liga

25. kolo, Číslo zápasu 172 (I. Základná časť) ZŠ Pavla Demitru, Trenčín 2230 divákov

Trenčín zdolal Miškovec, nula Valenta

 

TRENČÍN - Hokejisti Trenčína zvíťazili v stredu v 25. kole Tipsport Ligy doma nad Miškovcom 2:0 a zaknihovali šiestu výhru za sebou.

 

HK Dukla Trenčín - DVTK Jégesmedvék Miškovec 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Góly: 10. Alderson (Mikyska, Bezúch), 49. Bezúch (Mikyska). Rozhodovali: J. Tvrdoň, Goga - Kacej, Synek, vylúčení: 5:3, presilovky a oslabenia: 0:0, 2230 divákov.

Trenčín: Valent - Starosta, McCormack, Štach, Bokroš, Kajínek, Sládok, Stacha - Bezúch, Mikyska, Alderson - Hecl, Sádecký, Bartovič - Lapšanský, Balán, Sojčík - Valach, Ferényi, Chromiak - Kováčik

Miškovec: Rajna - Vandane, Láda, Vojtkó, Ross, P.Kiss, Szirányi - Reszegh, Vas, Harrison - Rodman, St.Pierre, D.Kiss - Miskolczi, Galanisz, Löwei - Farkas

 

Hostia nastúpili iba s troma kompletnými útokmi, preto sa sústredili na rýchle striedania. V 2. min. im takmer vyšiel brejk. Galanisz našiel pred bránkou Loveia, no Valent svoj tím podržal. O dve minúty na opačnej strane Starostovu strelu od modrej čiary zastavil mantinel. Hráčov z úvodnej letargie vytrhol v 10. min. Mikyska, ktorý ideálne prihral pred prázdnu bránku Aldersonovi, ktorý už nemal problém poslať puk za Rajnov chrbát.

Úvod druhej tretiny patril Miškovcu. Vojtkova strela v neprehľadnej situácii narobila gólmanovi poriadne problémy. Na opačnej strane klziska zblízka nevyzrel na Rajnu mladučký Chromiak. V 27. min. sa do brejku dostal Vas. Jeho pokus Valent pokryl. O minútu neskôr z kruhu napriahol Valach a puk sa odrazil od bránkovej konštrukcie. V 33. min. mal vyrovnanie na hokejke St. Pierre. Strelou z pravého kruhu nastrelil iba pripraveného gólmana. Podobne neuspel v úniku v presilovke Vass. V 37. min. mohol zvýšiť na 2:0 Sádecký, ale osamotený pred Rajnom neuspel.

Dráma pokračovala v záverečnej časti. Do dvojgólového vedenia sa Dukla dostala v 49. min., keď Bezúch prepálil betóny brankára Rajnu a puk sa pomaly dokotúľal za bránkovú čiaru, čím definitívne rozhodol o osude stretnutia.

Fotogaleria