Tipsport liga

2:3 pp
(1:1, 0:0, 1:1, 0:1)
24. kolo, Číslo zápasu 166 (I. Základná časť) Tipsport Aréna Nitra 3034 divákov

Trenčín vyhral piaty zápas za sebou

NITRA - Hokejisti HK Nitra prehrali v dueli 24. kola Tisport Ligy s HK Dukla Trenčín 2:3 po predĺžení.

HK Nitra - HK Dukla Trenčín 2:3 pp (1:1, 0:0, 1:1, 0:1)

Góly: 20. Fominych (Hrušík, Minárik), 60. Blackwater (Scheidl) - 9. Bezúch (Mikyska), 47. Alderson (Bezúch), 63. Alderson (McCormack, Mikyska). Rozhodovali: Valach, Výleta - Kacej, Gegáň, vylúčení: 4:5, navyše: Olsen (Nitra) 10 minút za nešportové správanie sa, presilovky a oslabenia: 0:0, 3034 divákov

Nitra: Kompas - Mezei, Morrison, Olsen, Kubka, M. Versteeg, A. Sloboda, S. Rácz - Buček, Kollár, Koyš - Blackwater, Lušňák, Scheidl - Čaládi, Šimun, Kerbashian - Fominych, Minárik, Hrušík - Tábi

Trenčín: Tomek - McCormack, Starosta, Rajnoha, Štach, Sládok, Kajínek, Stacha - Alderson, Mikyska, Bezúch - Valach, Sádecký, Hecl - Sojčík, Balán, Lapšanský - Chromiak, Džugan, Ďurina

Diváci v Nitra aréne videli atraktívny duel od úvodných minút. V 5. minúte našiel Olsen dlhou prihrávkou Kerbashiana, ale Tomek bol pozorný. Na opačnej strane sa vyznamenal domáci brankár Kompas, ktorý si lapačkou vychutnal unikajúceho Aldersona. Skóre sa prvýkrát menilo v 9. minúte, keď potrestal nedôraz nitrianskej obrany Bezúch - 0:1. V závere tretiny boli "Corgoni" aktívni. Strelu Blackwatera v 18. minúte ešte zastavila horná žrď, no v poslednej sekunde dejstva vyrovnal Fominych.

Aj druhá tretina priniesla zaujímavý hokej z oboch strán. Prvých päť minút boli aktívnejší domáci, avšak sľubné šance nevyužili. Následne sa hra preklopila a lepší boli Trenčania. Nitra mohla pykať v 26. minúte, keď nastrelil brvno Bezúch. Konštrukcia brány pomohla Kompasovi aj v 33. minúte po strele Chromiaka. O minútu na druhej strane zlikvidoval Tomek nebezpečnú strelu Tábiho. Aj po dvoch tretinách bol stav nerozhodný.

Nitrania odohrali veľmi zlú presilovú hru. V jej závere chybovali Blackwater s Kerbashianom, ktorí stratili puk a Alderson poslal Duklu do vedenia. V 49. minúte sa po pravej strane šikovne uvoľnil Lušňák, ale v zakončení stroskotal na výbornom Tomekovi. Domáci sa trápili v zakladaní útokov, čo im ešte viac sťažovali Trenčania dobrým bránením. Nitra skúsila hru bez brankára a bola úspešná. Na 2:2 vyrovnal Blackwater.

V predĺžení mal prvú veľkú šancu domáci Kollár, ale jeho strela len tesne minula bránu. Na opačnej strane znovu úradovala Kompasova lapačka pri strele Valacha. Extra bod nakoniec získal Trenčín, rozhodol o tom Alderson.

Hlasy po zápase

Marián Bažány, tréner Nitry: "Nemali sme dobrý vstup do zápasu. Vždy si to hovoríme pred zápasmi, ale neboli sme silní na puku. Trenčín lepšie korčuľoval. Vypracovali sme si pár šancí, zlepšili sme pohyb a agresivitu. V druhej tretine sme mali pár striedaní, keď sme sa držali v útočnej tretine a hrali sme hokej aký chceme hrať. Z celkového hľadiska sme v presilovkách dlho držali puk. Nedostali sme sa do vyloženej strely. Mužstvo sa nevzdalo a podarilo sa nám zatlačiť Trenčín a vyrovnať. Predĺženie je lotéria, Kollár netrafil vo vyloženej šanci bránu a hneď v ďalšom striedaní sme dostali gól. Celkovo som videl krok dopredu v našej hre s tým, že musíme zapracovať ešte na defenzíve."

Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Videli sme zaujímavý zápas. Aj keď z môjho pohľadu bol dosť rozkúskovaný. Chceli sme byť aktívni, čo sa nám podarilo, išli sme do vedenia. Hlúpy gól sme dostali na konci prvej tretiny. V druhej tretine sme mali množstvo šancí, trikrát sme nastrelili žŕdku. Žiaľ, gól sme nedali. Povedali sme si, že zápas môže byť o jednom góle. My sme si na to počkali, veľmi dobre nám fungovali oslabenia. Veril som, že ubránime záver a získame tri body. Dostali sme gól, ale také veci sa stávajú, Nitra si išla za tým. Z môjho pohľadu sme boli o ten jeden gól lepší a zaslúžene sme vyhrali."

Fotogaleria