Tipsport liga

17. kolo, Číslo zápasu 118 (I. Základná časť) ZŠ Poprad 1814 divákov

Poprad porazil Michalovce, víťazná premiéra trénera Mikulu

HK Poprad - HK Dukla Ingema Michalovce 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Góly: 53. Zagrapan (Takáč), 59. Leclerc (Takáč). Rozhodovali: Valach, Kókai - Durmis, Soltész, vylúčení: 4:6, navyše Hančák (Michalovce) 5 + DKZ za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, presilovky a oslabenia: 0:0, 1814 divákov.

Poprad: Vošvrda - Kozák, Ulrych, Brejčák, Kramár, Erving, Ťavoda, Magovac - Handlovský, Bjalončík, Vandas - Takáč, Zagrapan, Leclerc - Mlynarovič, Paukovček, Kundrik - Králik, Matej Paločko, R. Svitana

Michalovce: Trenčan - Dalhuisen, Ventelä, Hančák, Mesikämmen, Vorobjev, Kolba, Zekucia - Giľák, Lalancette, Mašlonka - Juusela, Galamboš, Mesároš - Safaralejev, Linet, Hvila - Chalupa, Toma, Hamráček - Borov

Popradčania sa doma proti Michalovčanom predstavili s novým hlavným trénerom na lavičke. Po abdikácii Františka Štolca mladšieho prevzal kormidlo ostrieľaný tréner Peter Mikula. "Kamzíci" ale naďalej pokračovali v hernej kríze. Hostia mali viac z hry a zastavili ich až časté vylúčenia. Po jednej z chýb hosťujúcej obrany takmer prepasíroval puk cez Trenčana do siete Zagrapan, z bránkovej čiary ho však v poslednej chvíli odpálil pohotový Dalhuisen.

Na konci 9. minúty putoval predčasne pod sprchy po faule na Mateja Paločka Hančák. Domáci však dlhú, až päťminútovú presilovú hru nevyužili, mali dokonca problém prejsť za útočnú modrú čiaru. Gól na hokejke mal v 14. minúte Bjalončík, ale brankár hostí sa prezentoval famóznym zákrokom. Ani druhá tretina gól nepriniesla, hral sa však obojstranne zaujímavý hokej.

Popradský marazmus podčiarkla takmer dvojminútová početná výhoda o dvoch hráčov pre domácich, v ktorej "Kamzíci" síce ostreľovali bránku Adama Trenčana z každej pozície, ale do siete sa puku nechcelo. V jednej z ojedinelých šancí hostí pohrozil nebezpečným zakončením Toma, jeho delovka však skončila na maske Vošvrdu. Vyrovnaná partia sa hrala aj v poslednej dvadsaťminútovke.

Na ľade sa veľa bojovalo. Rozuzlenie remízovej drámy v malom východoslovenskom derby priniesla až 53. minúta. V nej hostia prepadli v útoku a nestihli sformovať obranné rady. Medzeru v defenzíve využil Zagrapan, ktorý namieril presne k žrdi Trenčanovej bránky na 1:0. Hostí hnala do útoku početná skupina fanúšikov.

Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času stiahla Dukla z hry brankára, ale hostia si nerozumeli v rozohorávke a to využil Leclerc, ktorý poslal puk do opustenej brány hostí. Popradský brankár Tomáš Vošvrda si tak udržal tretie čisté konto v prebiehajúcej sezóne.

Fotogaleria