Tipsport liga

3:2 pp
(0:0, 1:2, 1:0, 1:0)
17. kolo, Číslo zápasu 117 (I. Základná časť) ZŠ Detva 527 divákov

Detva úspešná po predĺžení

Detva 27. októbra (TASR) - Hokejisti Detvy zvíťazili v nedeľňajšom zápase 17. kola Tipsport ligy nad domácom ľade nad MAC Újbuda 3:2 po predĺžení.

HC 07 WPC Koliba Detva - MAC Újbuda 3:2 pp (0:0, 1:2, 1:0 - 1:0)

Góly: 35. J. Sýkora (TS), 48. Šišovský (Mar. Chovan, J. Sýkora), 63. J. Sýkora - 27. Strech (Sorfon, Terbócs), 38. Langkow (Orban, Klempa). Rozhodovali: Lokšík, Orolin - Jurčiak, Stanzel, vylúčení: 4:8 na 2 min, navyše Šišovský 10 min za nešportové správanie - Bodó za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 527 divákov.

HC 07 WPC Koliba Detva: Petrík - Martin Chovan, Gachulinec, Kuklev, Golian, Jendroľ, F. Fekiač, Lalík - J. Sýkora, P. Zuzin, Šišovský - R. Gašpar, Podešva, M. Surový - Žilka, V. Fekiač, Török - Ľupták, Čacho, Čenka - Valent

MAC Újbuda: Bálizs - Carlisle, Garát, Macaulay, McNally, Fejes, Pozsgai, Bugár - Sorfon, Stretch, Terbócs - Bodó, Langkow, Szigeti - Klempa, Pitt, Orban - Kreisz, Nagy, Majoross - Schlekmann

Domáci si v úvode duelu zahrali presilovku a blízko gólu bol Šišovský, no jeho dorážku pokryl Bálizs. Hru v početnej výhode si potom vyskúšali aj hostia, ale nevedeli sa poriadne usadiť v pásme a nevytvorili si žiadne väčšie šance. Tú mal až v 13. minúte Sofron, ktorý však sám pred bránkou Petríka neprekonal. V ďalších minútach sa na ľade najmä bojovalo a mužstvá išli do šatní za bezgólového stavu.

Skóre mohli ako prví otvoriť Detvania, keď sa po chybe hosťujúcej obrany dostal do úniku Čacho, ale naložil s ním zle a Bálizs nemal s jeho strelou spomedzi kruhov žiadny problém. Krátko na to udrelo na druhej strane. Sorfon poslal pas pred bránku na voľného Strecha a ten poľahky zasunul puk do odkrytej siete - 1:0.

V 35. minúte sa dostal do úniku J. Sýkora, Carlisle ho zastavil nedovolene a rozhodca nariadil trestné strieľanie. J. Sýkora ho premenil a vyrovnal na 1:1. Hostia sa však už o tri minúty opäť ujali vedenia. Po chybe Petríka doklepol puk do siete Langkow - 2:1.

Detvania sa od úvodu tretej tretiny snažili o vyrovnanie a vypracovali si niekoľko šancí. Veľkú mal J. Sýkora, no skvelým zákrokom sa blysol Bálizs, po ňom nepochodil ani Šišovský, ktorý sa vrátil do hry po desaťminútovom osobnom treste. V 48. minúte mu to však už vyšlo, keď dorazil do siete Chovanov nahodený puk - 2:2. Detva mohla duel otočiť ešte v riadnom hracom čase, ale podarilo sa jej to až v predĺžení. V 63. minúte využil presilovku J. Sýkora.