Tipsport liga

16. kolo, Číslo zápasu 112 (I. Základná časť) ZŠ Nové Zámky 2237 divákov

Slovanisti odplatili Novozámčanom prehru z prvého vzájomného duelu

Nové Zámky 25. októbra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v piatkovom zápase 16. kola Tipsport ligy na ľade HC Mikron Nové Zámky vysoko 5:1.

HC Mikron Nové Zámky - HC Slovan Bratislava 1:5 (0:1, 1:4, 0:0)

Góly: 26. Štumpf (Múčka, Hatala) - 20. Matoušek (Meszároš, Zigo), 26. Šedivý (Abdul, Meszároš), 29. Miklík (Matoušek), 35. Pance (Miklík, Bačik), 37. Pance (Meszároš, Urbánek). Rozhodovali: Lokšík, Rencz (Maď.) - Jedlička, Kis-Király (Maď.), vylúčení: 6:7, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 2237 divákov

Nové Zámky: Kristín (37. Pavlas) - Šmach, Mikuš, Hatala, Ordzovenský, Hain, Drtina, Dlugoš - Pospíšil, Urban, Jurík - Štumpf, Hruška, Bajtek - Jakúbek, Fábry, Rogoň - Múčka, Ondrušek, Bečka

Slovan: Habal - Bačik, Sersen, Hudec, Meszároš, Šedivý, Demo - Bondra, Zigo, Abdul - Jendek, Puliš, Matoušek - Žitný, Kukumberg, Sloboda - Miklík, Urbánek, Pance

Priebeh zápasu

Prvýkrát v histórii privítali Nové Zámky na svojom ľade v súťažnom zápase mužov Slovana Bratislava. Hostia boli v úvodných minútach nebezpečnejší, za čo vďačili aj presilovej hre, v ktorej pokúšali šťastie hlavne Pance a Šedivý. Kristínov betón bol však rýchlejší.

Na domácej strane nebezpečne pohrozil strelou z pravého kruhu Múčka. Otvoriť skóre zápasu mohli hráči z Bratislavy. Miklík našiel presnou prihrávkou na modrej čiare Abdula, ale ten blafákom nevyzrel na Kristína. Na druhej strane vypálil Hain spomedzi kruhov iba do Habala. Slovanisti sa nakoniec predsa len dostali do vedenia, keď v poslednej minúte úvodnej tretiny skóroval Matoušek, ktorý tečoval Meszárošovu strelu od modrej čiary.

Aj v druhej tretine sa ako prví presadili hráči Slovana. V presilovej hre rozohrali akciu, na konci ktorej bola úspešná Šedivého dorážka do odkrytej bránky. "Belasí" držali dvojgólový náskok len 30 sekúnd, kým neznížil Štumpf švihom spomedzi kruhov.

O necelé tri minúty vrátil vedenie o dva góly hosťom Miklík, len 13 sekúnd po tom, ako sa vrátil z trestnej lavice. Do konca prostredného dejstva sa hostia presadili ešte raz. Domáca obrana nechala Pancemu príliš veľa priestoru a času a ten zoči-voči Kristínovi nezaváhal. To však nebolo zo strany "belasých" všetko. Ich piaty gól pridal opäť Pance, ktorý spoza bránky zasunul puk za Kristína.

V záverečnej tretine kontrolovali hostia priebeh hry a domácich nepúšťali do vážnejších príležitostí. Napriek snahe narážali Zámčania na obranu Slovanistov a nič na tom nezmenila ani ponúknutá presilová hra, keď nepochodili Múčka a vo veľkej šanci ani Štumpf.

Do konca stretnutia už gól nepadol a Slovanisti tak odplatili Novozámčanom prehru z prvého vzájomného duelu.

Hlasy trénerov po zápase

Ladislav Branikovič, tréner Nových Zámkov: "V prvom rade chcem pogratulovať súperovi. Prvú tretinu sme začali bojovne, mali sme aj nejaké šance, ktoré sme nepremenili. Na konci tretiny sme v oslabení dostali smolný gól. V druhej tretine sa naplno prejavila kvalita Slovana. Čo meno, to hráč. Druhá tretina bola rozhodujúca, dostali sme v nej štyri góly. Posledná tretina sa viac-menej iba dohrávala."

Rudolf Jendek, asistent trénera Slovana: "Dnešný zápas bol z našej strany zvládnutý. Pomohli nám rýchlo strelené góly. V podstate celý zápas chlapci plnili to, čo sme si povedali, až na jednu chybičku. Konečne si hokej užívali, predviedli veľmi pekné akcie. Samozrejme, treba pochváliť všetky štyri lajny, ktoré hrali v plnom nasadení. A opäť tam bol veľmi dobrý výkon brankára."

Fotogaleria