Tipsport liga

3:4 sn
(0:0, 1:1, 2:2, 0:0)
16. kolo, Číslo zápasu 111 (I. Základná časť) ZŠ Pavla Demitru, Trenčín 3614 divákov

Košičania zdolali Trenčín po samostatných nájazdoch

Trenčín 25. októbra (TASR) - Hokejisti HC Košice zvíťazili v piatkovom zápase 16. kola Tipsport ligy na ľade Dukly Trenčín 4:3 po predĺžení a nájazdoch.

HK Dukla Trenčín - HC Košice 3:4 pp a sn (0:0, 1:1, 2:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 34. Štach (Mikyska, Valach), 58. Sojčík (Mikyska, McCormack), 59. Sádecký (Sojčík, McCormack) - 26. Bezúch (Chovan, Belluš), 44. Klhůfek (Skokan), 45. Majdan (Haščák, Chovan), rozhodujúci nájazd Skokan. Rozhodovali: Baluška, D. Konc st. - D. Konc ml., Frimmel, vylúčení? 5:3, navyše: Sládok (Trenčín) 10 minút za nešportové správanie sa, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0, 3614 divákov

Trenčín: Valent - Starosta, McCormack, Štach, Rajnoha, Kajínek, Sládok, Stacha, Krajč - Sojčík, Mikyska, Alderson - Lapšanský, Sádecký, Valach - Bartovič, J.Švec, Mich.Hlinka - Džugan, Ferényi, Chromiak

Košice: Košarišťan - Repe, T.Slovák, D.Růžička, Čížek, J.Cibák, Michalčin, Bučko - Marcel Haščák, Michal Chovan, Majdan - Klhůfek, Skokan, B.Rapáč - Bezúch, Bortňák, Belluš - J.Milý, Suja, Jokeľ

Priebeh zápasu

Od úvodu sa hral v Trenčíne výborný hokej. Hostia mohli ísť rýchlo do vedenia. Po Michalčinovom zakončení od modrej čiary zazvonila za Valentom konštrukcia bránky. Následne sa neujalo ani zakončenie Klhůfka zblízka.

Trenčania hrali následne presilovú hru. Napriek tomu, že si vytvorili veľký tlak, nedokázali prestreliť Košarišťana. Napriek svižnej hre sa šance rodili ťažko. V závere 13. minúty sa dokázal cez obrancu uvoľniť Jokeľ. "Vymiešal" Valenta, ale puk sa opäť odrazil iba od pravej žŕdky.

V úvode druhej tretiny mal vedúci gól "oceliarov" na hokejke Rapáč. Puk už zasúval do opustenej bránky, no v poslednej chvíli mu strčil do strely hokejku McCormack a zabránil istému gólu.

Hokej vo vysokom tempe pokračoval ďalej. Na opačnej strane klziska vyskúšal brankárovu pozornosť Lapšanský. V 26. minúte vyšla Košičanom kontra, na konci ktorej Bezúch poslal puk do prázdnej bránky. Vyrovnať mohol Sádecký v oslabení, no Košarišťan puk vytesnil. Trenčania prežili oslabenie a udreli. Pri mantineli vybojoval puk Mikyska. Prihral na pravý kruh Štachovi, ktorý strelou z voleja prepálil brankára.

Východniari boli síce chvíľku zaskočení, no v závere tretiny mali na hokejkách druhý gól. Klhůfek tvrdou strelou prekonal gólmana Valenta, lenže puk sa prekotúľal povedľa žŕdky mimo bránkoviska.

V 44. minúte si už Klhůfek všetko vynahradil. Vytiahol puk od mantinelu a zoči-voči brankárovi nezaváhal. O pár sekúnd prepadli Trenčania v strede klziska a v brejkovej situácii Majdan strelou z voleja nezaváhal. Dvojgólové vedenie prinieslo na hosťujúce hokejky potrebný pokoj a nepúšťali súpera do vážnejších šancí.

Až v 54. minúte sa rozburácali domáce tribúny, ktoré videli Lapšanského zakončenie v sieti, no puk sa odrazil od konštrukcie bránky. V 58. minúte využili Trenčania presilovú hru. Mikyskovu strieľanú prihrávku tečoval Sojčík. O minútu už pri hre bez brankára nahodil puk na bránku Sojčík, Sádecký ho šikovne tečoval do siete a poslal stretnutie do predĺženia.

Rozhodnutie napokon priniesli až samostatné nájazdy, v ktorých rozhodol Skokan.

Hlasy trénerov po zápase

Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Pre nás má bod cenu zlata. V druhej tretine sme strácali sily v oslabeniach. V poslednej tretine sme chceli zostať aktívni a urobili sme dve chyby. Košice boli v záverečnej dvadsaťminútovke lepším tímom, no my sme dokázali vyrovnať. Veril som, že sa nájde žolík, ktorý dá gól v predĺžení, no to sa nestalo ani v nájazdoch."

Peter Draisaitl, tréner Košíc: "Hrali sme dobrý hokej. Samozrejme, zápas sme chceli vyhrať za tri body, pretože sme v poslednej tretine viedli o dva góly. Domáci šli tvrdo za vyrovnaním, takže sa musíme uspokojiť s dvoma bodmi."

Fotogaleria