Tipsport liga

16. kolo, Číslo zápasu 107 (I. Základná časť) ZŠ Michalovce 3527 divákov

Nováčik z Michaloviec podľahol na domácom ľade Miškovcu

Michalovce 25. októbra (TASR) - Nováčik hokejovej Tipsport ligy z Michaloviec podľahol na vlastnom ľade v piatkovom zápase 16. kola Miškovcu 2:3 po predĺžení.

Domáci pritom viedli v 40. minúte 2:0, oba góly strelil Jakub Linet. V predĺžení po štrnástich sekundách dokonal obrat Davis Vandane. Michalovce prehrali tretíkrát za sebou.

HK Dukla Michalovce - DVTK Jegesmedvék Miškovec 2:3 pp (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)

Góly: 7. Linet (Hvila, Zekucia), 40. Linet (Hvila, Safaralejev) - 41. Beach (Vas), 48. Vandane (Harrison, Beauviller), 61. Vandane (Reszegh). Rozhodovali: Valach, Korba - Jobbágy, Ordzovenský, vylúčení: 5:4 na 2 min, navyše Harrison (DVTK) 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3527 divákov.

Michalovce: Surák - Mesikämmen, Dalhuisen, Ventelä, Hančák, Kolba, Vorobjov, Borov, Zekucia - Mašlonka, Lalancette, Juusela - Hvila, Galamboš, Giľák - Hričina, Linet, Safaralejev - Hamráček, Toma, Chalupa

DVTK Jegesmedvék Miškovec: Rajna - Vojtkó, Ross, Vandane, Láda, D. Kiss, Szirányi, Lövei, Göz - Reszegh, Vas, Ritó - Beauviller, Harrison, Rodman - Magosi, Galanisz, Beach - P. Kiss, Farkas, Miskolczi

Úvod zápasu vyšiel lepšie domácim. Nováčik dostal už v 2. minúte príležitosť presilovej hry, síce ju nezužitkoval, ale vzápätí dokázal otvoriť skóre. V 7. minúte predviedla Dukla utešenú kombináciu, na konci ktorej bol Linet - 1:0. Na ďalšiu príležitosť sa čakalo až do záveru prvého dejstva, Miškovec však nepotrestal drobné zaváhanie obrancu Mesikämmena.

Hostia mohli vyrovnať hneď na začiatku druhej tretiny, brankár Surák však v 22. minúte dokázal skvelým zákrokom betónom udržať vedenie Michaloviec. Zápas sa dostával do tempa, hostia pokračovali v snahe, ale márne, naopak, domáci trafili žŕdku, dobrú šancu mal aj Chalupa.

V 36. minúte mohol zdvojnásobiť náskok Dukly Hvila, ale ani na dvakrát neprekonal Rajnu. Michalovčania sa dočkali 35 sekúnd pred druhým klaksónom, keď pridal druhý zásah Linet.

Miškovec sa však nevzdal a už po 28 sekundách tretej tretiny skorigoval zásluhou Beacha. Vzápätí mali príležitosť aj domáci, ale neuspeli. To ich v konečnom dôsledku mrzelo, v 48. minúte sa dostal pred Suráka Vandane a vyrovnal na 2:2. Maďari mohli zavŕšiť obrat v 51. minúte, ale Beauvillerovi preskočil v rozhodujúcej chvíli puk a o dve minúty neskôr nezužitkovali zmätok pred domácou bránkou.

V závere riadneho hracieho času sa striedali šance na oboch stranách, ale gól nepriniesli. Hostia napokon predsa dokázali otočiť stav zápasu, keď po štrnástich sekundách predĺženia skóroval Vandane.

Fotogaleria